Η UNICEF ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ της ipa ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Αθήνα 6-3-2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

'' Η UNICEF και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ / ΙΡΑ στην ΕΙΔΟΜΕΝΗ''

Στην πρώτη γραμμή διαχείρισης των προσφυγικών ροών στην Ειδομένη βρέθηκε σήμερα η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής UNICEF κ. Σοφία ΤΖΙΤΖΙΚΟΥ συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της ΤΔ Κιλκίς κ. Κων/νο Ταρναρά, ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών μαζί με 4μελή αντιπροσωπεία της Τοπικής Διοίκησης Κιλκίς.

Στην Ειδομένη βρίσκονται πάνω από 13.000 άνθρωποι, ενώ στο σύνολο ο Νομός Κιλκίς τελεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τις υπηρεσίες να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τόσων πολλών προσφύγων και η κατάσταση καθημερινά να χειροτερεύει.

Για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, τη βοήθεια σε μητέρες ανήλικων παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και την τύχη των ασυνόδευτων παιδιών, συνεργαζόμαστε με τη UNICEF και η παρουσία του Προέδρου της Τ.Δ. Κιλκίς είναι σημαντική για την Ένωσή μας στη Διαχείριση της κατάστασης και των προβλημάτων στην Ειδομένη.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος κ. Ιωάννης Καραπατάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαριστούν θερμά τη UNICEF, τον αγαπητό φίλο Πρόεδρο κ. Ταρνάρα και τα μέλη της Τ.Δ. Κιλκίς για τη συνεργασίας μας.

SERVO PER AMICEKO
                                                Με εκτίμηση
                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
        Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας