Βραβεύσεις Τοπικών Διοικήσεων από τους Προέδρους των επιτροπών του Ε.Τ. στο 31ο Π.Σ.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΔΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συμπληρώθηκαν φέτος 50 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος/ ΙΡΑ και σας καλωσορίζω στις εργασίες του 31ου Πανελληνίου Συνεδρίου μας.

Τόσο η χρονιά που πέρασε, όσο και αυτή που διανύουμε είναι σημαντικές και πλούσιες σε δραστηριότητες για το Ελληνικό Τμήμα και τις Τοπικές Διοικήσεις.

Ως επιτροπή Διοικητικών συνεδριάσαμε στις 28 Απρίλιου 2015 και οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα μέλη της επιτροπής:

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Αναστάσιο
    ΒΑΒΑΙΤΗ Σταύρο
    ΣΠΥΡΑΚΟ Απόστολο,

με τους οποίους συζητήσαμε και αποφασίσαμε για τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο : Λειτουργία IPA HOUSE Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώθηκε η άριστη λειτουργία και καθαριότητα των ξενώνων εκ μέρους των διαχειριστών. Συμφωνήθηκε ομόφωνα η προβολή των ξενώνων πανελλαδικά και η στήριξη της πρότασης της ΤΔ Μαγνησίας σχετικά με την αγορά ακινήτου και τη δημιουργία νέου ξενώνα ΙΡΑ στο Βόλο.

ΘΕΜΑ 2ο : Βράβευση Τοπ. Διοικήσεων σύμφωνα με τις δραστηριότητές τους για το Πανελλήνιο Συνέδριο στη Χαλκιδική.

Από τον έλεγχο του αρχείου μελών και τις αναφορές των Τοπικών Διοικήσεων αποφασίσαμε σύμφωνα με τις δραστηριότητές τους για τη Βράβευση των Τοπ. Διοικήσεων ως εξής:

α) Βραβείο στην ΤΔ Φθιώτιδας (55 νέες εγγραφές)

β) Έπαινος στην ΤΔ Κοζάνης (45 νέες εγγραφές)

γ) Έπαινος στην ΤΔ Λάρισας (38 νέες εγγραφές)

ΘΕΜΑ 3ο   : Ταυτότητες μελών ΙΡΑ.

Για την ικανοποίηση των αιτημάτων έκδοσης ταυτοτήτων συμφωνήσαμε ότι προηγούνται τα αιτήματα για νέες εγγραφές και στη συνέχεια θα ικανοποιούνται αιτήματα για ανανέωση παλαιών ταυτοτήτων.

ΘΕΜΑ 4ο : Διοικητικά Θέματα που αφορούν τις ΤΔ. (Ισολογισμοί, Βιβλίο Ταμείου κλπ).

Για τα διοικητικά θέματα των ΤΔ η επιτροπή εισηγείται όπως συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, να τηρούν όλα τα βιβλία και να ενημερώνουν το Εθνικό Τμήμα έγκαιρα για τις δραστηριότητές τους και τον οικονομικό τους απολογισμό.

ΘΕΜΑ 5ο  : Προτάσεις για τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΤ/ΔΕΑ.

Η τροποποίηση των άρθρων του Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΤ/ΔΕΑ είχε εγκριθεί από την επιτροπή και υποβληθεί από το ΔΣ στο 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο στα Καμένα Βούρλα. Με απόφαση της ΓΣ η συζήτηση για την τροποποίηση του κανονισμού αναβλήθηκε για το φετινό 31ο ΠΣ.

Η επιτροπή με απόφασή της επικαιροποίησε τις εν λόγω τροποποιήσεις και συμφώνησε με την πρόταση και τις προϋποθέσεις χορήγησης βραβείων του ΕΤ.

Διαφώνησε με την πρόταση του ΔΣ του ΕΤ για τροποποίηση του άρθρου 7 που αφορά στην κατάργηση των οικονομικών ενισχύσεων των δικαιούχων μελών σε περιπτώσεις ασθένειας με συνέπεια τη βλάβη του σώματος ή της υγείας των ιδίων.

Προτείνει τη διατήρηση των ενισχύσεων, μείωση του χρηματικού βοηθήματος και υποβολή όλων των αιτημάτων μέσω των ΤΔ με ανάλογη πρότασή τους και μετά από ενδελεχή εξέτασή τους.

ΘΕΜΑ 6ο : Ετήσια εισφορά αποστράτων μελών.

Για την είσπραξη της ετήσιας συνδρομής των αποστράτων μελών μας ενημερώθηκαν τα μέλη της επιτροπής ότι υποβλήθηκε με εισηγητικό του ΕΤ αίτημα προς την Ηγεσία για την είσπραξη αυτών μέσω του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Μία σημαντική εκδήλωση, θεσμοθετημένη από το Παγκόσμιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το 2016 στην Αρχαία Ολυμπία, το Διεθνές Συμπόσιο ΙΡΑ με την ευκαιρία των εκδηλώσεων της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας με τίτλο: ΄΄ Το Ολυμπιακό Πνεύμα και η ΙΡΑ στην Αρχαία Ολυμπία ΄΄.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συμποσίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, τις αξίες του Ολυμπισμού και να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Για την Επιτροπή Διοικητικών

ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος

Α΄ Αντιπρόεδρος

ΕΙΣΗΓΗΣΗ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ
 ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΕΑ

Αγαπητοί  συνάδελφοι,
Άλλη μία  -δυστυχώς- δύσκολη χρόνια αφήσαμε πίσω. Μία χρονιά που όπως και οι αμέσως προηγούμενες,  σημαδεύτηκε από την οικονομική αλλά και ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας.
Τέτοιες εποχές, καθίσταται  ιδιαίτερα δύσκολο το να διατηρηθεί ο κατά τ ’άλλα αυτονόητος  πολιτιστικός χαρακτήρας της Ένωσής μας. Όμως, για όλους εμάς η διατήρηση αυτού του χαρακτήρα αποτελεί μονόδρομο, αφού οι συνάδελφοι μας, αλλά και οι οικογένειές τους, προσδοκούν  σε εμάς, ώστε να απαλυνθεί ο πόνος , τόσο των δοκιμαζόμενων συναδέλφων, όσο και των συμπολιτών μας.
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, είναι πλέον ένας φορέας αναγνωρίσιμος και καταξιωμένος στη συνείδηση του κάθε πολίτη. Ιδιαίτερο ρόλο δε, έχει στην περιφέρεια της χώρας μας και αυτό γίνεται φανερό από το ενδιαφέρον που δείχνουν τα τοπικά ΜΜΕ σε όποια εκδήλωση διοργανώνουμε.
Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε λοιπόν εφέτος στις λαμπρές διεθνείς εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα εντός του 2014 στην πατρίδα μας. Την παγκόσμια συνάντηση διαχειριστών ξενώνων   στην Αθήνα και την παγκόσμια συνάντηση γυναικών –αστυνομικών μελών ΙΡΑ στο Ηράκλειο. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας και το φιλόξενο πρόσωπο του Έλληνα. Ιδιαίτερα κολακευτικά άλλωστε, ήταν τα σχόλια του Ελληνικού και διεθνούς τύπου. Φυσικά συνεχίσαμε και φέτος με πάθος την προβολή και των  επικείμενων εκδηλώσεων για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.
Η έκδοση και διάθεση ενός καλαίσθητου ημερολογίου έπαιξε επίσης έναν σπουδαίο ρόλο στην προβολή του Ελληνικού Τμήματος.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στα μέλη των Τοπικών Διοικήσεων, όπου διαθέτοντας πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο προχώρησαν στη διοργάνωση δεκάδων εκδηλώσεων ανά την επικράτεια. Χοροί πρωτοχρονιάτικοι, κοπές πίτας, χοροί αποκριάτικοι ή παιδικοί με ταυτόχρονη διανομή δώρων, διανομή πασχαλινών λαμπάδων. Συμμετοχή σε εκθέσεις μικρές ή μεγαλύτερες, συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες αρχές, διοργάνωση ημερίδων.
Επίσης, σε περιφερειακό επίπεδο, διοργανώθηκαν φιλικές συναντήσεις για τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών των Τοπικών Διοικήσεων στην Κρήτη και στη Θεσσαλία.
Για τα μέλη μας και τις οικογένειές τους, διοργανώθηκαν πληθώρα εκδρομών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπου κατόπιν επικοινωνίας των υπευθύνων, ήρθαν σε επαφή με ξένους συναδέλφους και τους παρεσχέθη κάθε δυνατή φιλοξενία. Αντίστοιχης φιλοξενίας βέβαια, έτυχαν και ξένοι επισκέπτες που επισκέφθηκαν την πατρίδα μας, από ανθρώπους που τιμούν το servo per amikeco.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το 2014 ήταν ένα έτος γόνιμο και παραγωγικό. Όμως το έτος που διανύουμε έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι εφέτος συμπληρώνονται 50 έτη από την ίδρυση μας. Ήδη φιλοξενούμε αλλοδαπούς συναδέλφους, οι οποίο απολαμβάνουν τη φιλοξενία μας, στο πλαίσιο της φιλικής εβδομάδας. Συνεπώς, αφού σας ευχαριστήσω για τις έως τώρα μεγάλες προσπάθειες που καταβάλετε,  σας καλώ να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και ακόμα μεγαλύτερο ζήλο να προσπαθείτε για αυτό που εμείς τα μέλη της ΙΡΑ ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα από τον καθένα. Έτσι ώστε να πάμε την Ένωση μας, ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο μακριά.
Τέλος, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής μου: Tην  κα  Ρώμα Φωτεινή και τους κ.κ. Ιωαννίδη Θέμη, Χάψα Μάνο και Γούσια Θεόδωρο. Τιμητική πλακέτα για την εξαίρετη δραστηριότητα στον τομέα των πολιτιστικών απονέμουμε στην ΤΔ Ηρακλείου και αναμνηστικό δίπλωμα στην ΤΔ Χανίων και την ΤΔ Δράμας

Βλάσιος Βαλατσός
Β΄Αντιπρόεδρος

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Κατ'αρχην θα'θελα να εκφράσω την χαρά μου που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σας και να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΕΑ.
        Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που με δίνεται η δυνατότητα ως νεοκλεγεν μέλος του Εθνικού τμήματος και από το αξίωμα του Γ' Αντιπροέδρου, να προσθέσω με τις δικές μου ενέργειες και προσπάθειες το δικό μου λιθαράκι, στο οικοδόμημα που με τόσο κόπο φτιάχτηκε από τους προκατόχους μου.

Σας καλώ από τούτο εδώ το βήμα όλους και τον καθένα ξεχωριστά να εργαστούμε με τον ίδιο ζήλο, συλλογικότητα, εντιμότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.
         Πρωταρχικός στόχος  και σκοπός της ένωσης μας είναι η προβολή της στην κοινωνία και η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών της.
          Η προσπάθεια της Ένωσης με αιχμή του δόρατος και πρωτεργάτες τα μέλη των Τοπικών Διοικήσεων, στοχεύει στην αλληλεγγύη και στην ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα Αστυνομικού.
            Τα κοινωνικά θέματα είναι ένα βασικό κομμάτι των δραστηριότητων των ΤΔ, που είναι η βιτρίνα της κοινωνίας μας.
             Στην σημερινή εποχή βιώνουμε την ίδια πραγματικότητα, μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, έχουμε τα ίδια προβλήματα, επιθυμούμε τα ίδια πράγματα.Αφηνουμε πισω το χτες, ζούμε και αναπνεουμε για το σήμερα. ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛYΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.
             Γι'αυτο το σκοπό οι ΤΔ αφουγκραζομενες τα σημεία των" καιρών" μας  οργάνωσαν και έφεραν σε πέρας με επιτυχία  το απερχόμενο έτος ,πλειάδα κοινωνικών δραστηριοτητων όπως: εκδρομές, παιδικές γιορτές, χοροεσπεριδες, εθελοντικές αιμοδοσίες, αθλητικές εκδηλώσεις και συναντήσεις, επισκέψεις για παροχή βοήθειας (τρόφιμα, ειδη καθημερινής ανάγκης, ένδυση, κλπ) και προσφορά οικονομικών ενισχύσεων σε κοινωνικά ιδρύματα, βραβεύσεις αριστούχων μαθητών καθώς και εισαχθετων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οικονομικές ενισχύσεις σε πολύτεκνους και αναξιοπαθουντα μέλη μας.
            Ακόμα σ'αυτο το σημείο θα'θελα να υπενθυμίσω ότι με αυτή την βάση θα πρέπει να κινηθούν οι ΤΔ την χρονιά που διανύουμε.Οι προσπάθειες να 'ναι συλλογικές με γνώμονα την διάθεση για προσφορά και απόλυτα εναρμονισμενες στις ανάγκες που εχουν δημιουργηθεί σ'αυτη την θολή πραγματικότητα που βιώνουμε ως Έλληνες Αστυνομικοί και εν γένει ως κομμάτι της κοινωνίας μας.
             Ας προσπαθησουμε να είμαστε ικανοί στα δύσκολα.Να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων των συναδέλφων και μελών της Ένωσης μας, ειδικά δε, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας και το μέλλον το δικό μας, και των παιδιών μας.
               Κλείνοντας, θα'θελα να ευχαριστήσω τα μελη επιτροπής κοινωνικών θεμάτων για την αγαστη και επικοδομητικη συνεργασία που είχα μαζί τους και λαμβάνοντας υπόψη τις αναφορές των ΤΔ για τις κοινωνικές δραστηριότητες  και  εκδηλώσεις αυτών, που πραγματοποιηθηκαν το έτος 2014, βραβευουμε την ΤΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για την πληθώρα των κοινωνικών δραστηριοτητων της και απονεμουμε τιμητικές διακρίσεις στην ΤΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ως 2η και στην ΤΔ ΑΧΑΙΑΣ ως 3η.

Σας ευχαριστώ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤOΔΟΥΛΟΣ