Χαιρετισμός για 50 Χρόνια Βασιλάκης Κων/νος

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών/ΙΡΑ  Ελληνικό Εθνικό Τμήμα
1965-2015
         Αγαπητοί φίλοι,
Με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ενθουσιασμό απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Ι.Ρ.Α.
Η σκέψη μου τρέχοντας πίσω στο χρόνο σταματά στο 1965, χρονιά δύσκολη για την κοινωνία μας και την Αστυνομία, λόγω πολιτικών συγκυριών.
Η ορμή της νεότητος, το πάθος για το καινούριο, η αγάπη για τον συνάδελφο και η πίστη στα ιδανικά του Servo per Amikeco με έκαναν μαζί με αγαπητούς συναδέλφους να παρακάμψουμε τις δυσκολίες και να πάρουμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε και στην Ελλάδα Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών – Ι.Ρ.Α.
Με βήματα δύσκολα, αργά αλλά σταθερά προχωρήσαμε. Το Ελληνικό Τμήμα ανδρώθηκε, αριθμεί σήμερα 17000 μέλη, έχει ιδιόκτητα γραφεία-λέσχη, δύο ξενώνες, συμμετέχει σε Διεθνείς εκδηλώσεις, διοργανώνει εκδηλώσεις και αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα πλέον δραστήρια.
Με νοσταλγία αναπολώ τα 27 χρόνια θητείας μου ως Γεν. Γραμματέας καθώς και τους αγαπημένους μου συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκα. Για αυτούς που έφυγαν από τη ζωή εύχομαι ο Θεός να τους αναπαύει και για αυτούς που συνεχίζουν να εργάζονται για τους σκοπούς του Servo per Amikeco εύχομαι να τους δίνει υγεία, χαρά και δύναμη. (Αιέν αριστεύειν).

Χρόνια πολλά, Servo per Amikeco.

Κωνσταντίνος Βασιλάκης
Επιτ. Γεν. Γραμματέας