Βραβεύσεις Τοπικών Διοικήσεων απο τους Προέδρους των επιτροπών του Εθνικού Τμήματος

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ / ΔΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στις εργασίες του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου μας και σας εύχομαι καλή διαμονή.

Κλείνοντας την τριετή θητεία του παρόντος Δ.Σ. θα σημειώσω ενδεικτικά τις σημαντικότερες στοχευμένες ενέργειες, οι οποίες άφησαν το αποτύπωμά τους στο χρόνο και την ιστορική πορεία της Ένωσής μας .

1. Συνεργαστήκαμε με την Πολιτική & Φυσική Ηγεσία του Σώματος , όχι μόνο για τη ΔΕΑ αλλά και για το Ταμείο .
    2.Υλοποιήθηκε από το Υπουργείο η πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία των Αστυνομικών φαρμακείων στις Δ/νσεις Υγειονομικού.
    3.Υλοποιήσαμε την απόφαση για την έκδοση νέων ταυτοτήτων τύπου πιστωτικής κάρτας.
    4.Ζητήσαμε τη θεσμοθέτηση διεθνούς συμποσίου κάθε 4 χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία με την ευκαιρία των εκδηλώσεων της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας με τίτλο: ‘’ Το Ολυμπιακό Πνεύμα και η ΙΡΑ στην Αρχαία Ολυμπία’’. Πρόταση η οποία έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τον Παγκόσμιο Πρόεδρο κατά τις εργασίες του Συνεδρίου στην Κοπεγχάγη. Μάλιστα κατά την επίσκεψή του στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε από την Τ.Δ. Ηλείας, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη στήριξή του για την υλοποίηση της πρότασης.

Με τη συστηματική οργάνωση , διοίκηση και πρωτοβουλίες που αναπτύξαμε, πετύχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ως επιτροπή συνεδριάσαμε στις 11 Μαρτίου 2014 και οφείλω να ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία μας τα μέλη: κα ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σταυρούλα, κ. ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ Χρήστο και κ. ΤΑΡΝΑΡΑ Κων/νο, με τα οποία επεξεργαστήκαμε τις προτάσεις τροποποίησης του Καταστατικού και Κανονισμού ΔΕΑ και συμφωνήσαμε:

1.Τη διατήρηση του αριθμού των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Τ.Δ., όπως είναι και τώρα 9 (εννέα).
    2.Για τα Πανελλήνια Συνέδρια αποφασίζει και διοργανώνει το Ε.Τ., για δε τις Φιλικές συναντήσεις αποφασίζει το Ε.Τ. και διοργανώνει η Τ.Δ..
    3.Συμφωνούμε με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Καταστατικού και του Κανονισμού Λειτουργίας ΔΕΑ.

Βιώσαμε ισχυρότατους τριγμούς και κάποιοι προσπάθησαν να εγκλωβίσουν το Ε.Τ. . Το Δ.Σ. με σκληρή δουλειά και σταθερότητα στις αποφάσεις του ξεπέρασε τις διχαστικές συμπεριφορές που ήθελαν τη διάλυσή του και την παρεμπόδιση του έργου του.

Υπερασπιζόμενος την ιστορία, τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια της Ένωσής μας, το συλλογικό συμφέρον και την πολύτιμη παρακαταθήκη που αφήνει αυτό το Δ.Σ. κυρίως σε θέματα προβολής της Ένωσής, επικοινωνίας, χρηστής διοίκησης, διαφάνειας και εντιμότητας, σας καλώ στις αυριανές εκλογές σταθερά και υπεύθυνα αντιπαρερχόμενοι αίολες υποσχέσεις, να αποφασίσουμε για το μέλλον της Ένωσής μας.

Λαμβάνοντας υπόψη την κίνηση των μελών και την αποστολή αιτήσεων εγγραφής νέων μελών, στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, όπου οι συνάδελφοι διαγράφονται για να εξοικονομήσουν 20,00€, βραβεύουμε για τις περισσότερες εγγραφές την Τ.Δ. Αχαΐας και απονέμονται τιμητικές διακρίσεις στη 2η σε αριθμό εγγραφών Τ.Δ Ροδόπης , στην 3η Τ.Δ Ορεστιάδας , στην 4η Τ.Δ Λευκάδας και στην 5η Τ.Δ Ακαρνανίας, γιατί κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες και σε σύγκριση με τον αριθμό των μελών τους, ξεπέρασαν τις 20 εγγραφές.

Σας ευχαριστώ πολύ

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Μαρούντας

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ /ΔΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά συναντιόμαστε και πάλι μετά από ένα έτος που ήδη πέρασε από το περσινό συνέδριο της Λευκάδας. Και αυτή η χρονιά που πέρασε, σημαδεύτηκε από κοσμογονικές αλλαγές, σε πολλούς τομείς, αλλάζοντας τις κοινωνικές δομές και αφήνοντας στην κοινωνία βαθύ και έντονο στίγμα.

Η Ένωσή μας, προσπάθησε για άλλη μια φορά να κινηθεί με ευθύνη και ευαισθησία στο δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης, με στόχο την ανακούφιση του πληγέντα συναδέλφου μας και συνανθρώπου, αλλά παράλληλα προβάλλοντας το κοινωνικό και ανθρωπιστικό της πρόσωπο, καθιστάμενη έτσι αναγνωρίσιμη και αποδεκτή από την κοινωνία των πολιτών.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, είναι πλέον εμφανέστερες από ποτέ και η οικονομική καταιγίδα, ξέσπασε επί δικαίων και αδίκων  φέρνοντας σε δυσχερή θέση την οικογένεια του δοκιμαζόμενου συναδέλφου μας. Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών , προσπάθησε και προσπαθεί να βρίσκεται με ευαισθησία δίπλα στα μέλη του. Έτσι και μέσα στο 2013, διενεμήθησαν από το κοινωνικό κεφάλαιο 14.550 €, προσφέροντας έστω και μια μικρή ανάσα σε ανθρώπους που πραγματικά το είχαν ανάγκη.

Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια όλων των εθελοντών, που με κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώσατε στα εδαφικά σας όρια, και καταφέρατε έτσι να ενισχύσετε ιδρύματα των περιοχών σας. Με αυτόν τον τρόπο οι Τοπικές Διοικήσεις, για μια ακόμα φορά έδειξαν ότι το διακύβευμα είναι τόσο η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, όσο και η προβολή της Ένωσής μας στην κοινωνία. Το αντάλλαγμα που λάβατε από την προσπάθειά σας αυτή δεν είναι άλλο, παρά μόνο η χαρά της προσφορά και η αναγνώριση σας σε τοπικό, σε Εθνικό, αλλά και πολλές φορές σε διεθνές επίπεδο.

Επιτρέψτε μου ιδιαίτερα να συγχαρώ τις Τοπικές Διοικήσεις που πραγματοποίησαν εθελοντικές αιμοδοσίες, χαρίζοντας ζωή. Άλλες δραστηριότητες είναι η βράβευση αριστούχων μαθητών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενθαρρύνοντας τους έτσι ώστε να συνεχίσουν στο δρόμο της προόδου και της δημιουργίας, η διοργάνωση εκδρομών, χοροεσπερίδων , αθλητικών εκδηλώσεων, επιμορφωτικών επισκέψεων, και η παροχή βοήθειας με τρόφιμα, παιχνίδια, είδη ένδυσης κλπ σε κοινωφελή ιδρύματα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Υπηρετούμε μια σύγχρονη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, αφοσιωμένη στις θεμελιώδεις αρχές που το Ελληνικό Τμήμα πρώτο εισηγήθηκε και έγιναν καθολικά αποδεκτές σε όλη την υφήλιο, της φιλία, της παγκοσμιότητας, της αλληλεγγύης του Εθελοντισμού.

Ευθύνη όλων μας είναι να συμπορευθούμε με υπερηφάνεια , δυναμισμό , συλλογικότητα και υπευθυνότητα, ώστε να επιτύχουμε τους κοινά αποδεκτούς μας στόχους. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ , είναι χρήσιμες και απαιτούμενες από τις καταστάσεις, ευρύτερες συνεργασίες όλων των Τοπικών Διοικήσεων και ενεργή συμμετοχή εάν είναι δυνατόν ακόμα και όλων των μελών για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επίτευξη των στόχων. Στον αγώνα αυτό κανείς δεν περισσεύει. Έτσι θα φανούμε αντάξιοι της πλούσιας κληρονομίας που λάβαμε από τους προκατόχους μας και θα κληροδοτήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, στους νεότερους μια ΙΡΑ αντάξια του ονόματός της.

Σας ευχαριστώ.