ΔΤ Φιλικής Συνάντησης στη Καρδίτσα

Ιουλ 29, 2016

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 7η φιλική συνάντηση των Τοπικών Διοικήσεων ΙΡΑ χώρας από 9-11 Δεκεμβρίου 2011 στην Καρδίτσα

Προτάθηκαν και συζητήθηκαν θέματα, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη του Πανελληνίου Συνεδρίου στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα:

1. Πρόταση της ΤΔ Αθηνών  - Αττικής για την εκλογή των μελών του ΔΣ του Εθνικού Τμήματος (μόνον) σύμφωνα με το διεθνές καταστατικό. Δηλαδή εκλογή ενός εκάστου μέλους απευθείας για τη θέση που διεκδικεί. Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Κατερίνης και είχε παραπεμφθεί για επεξεργασία στην επιτροπή Διοικητικών υποθέσεων. Έγινε ενδελεχής και αναλυτική παρουσίαση από τον Πρόεδρο της επιτροπής κ. Νικόλαο Μαρούντα.

2. Καθιέρωση εβδομάδας φιλίας και εθελοντικής εργασίας ΙΡΑ . Υλοποίηση πρότασης της ΤΔ Αθηνών – Αττικής όπως αυτή είχε συζητηθεί και εγκριθεί από το Πανελλήνιο Συνέδριο της Κατερίνης. Προτεινόμενες ημερομηνίες είναι από 20-25 Οκτωβρίου εκάστου έτους, όπου θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες οργάνωση εβδομάδας ΙΡΑ, φιλίας και εθελοντικής εργασίας σε συνεργασία των Τοπικών Διοικήσεων με το Εθνικό Τμήμα ενισχύοντας το έργο της ΔΕΑ ως ΜΚΟ. Σχετική εισήγηση έγινε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χρήστο Δέλλα.

3. Η οικονομική αποτίμηση του 27ου  Πανελληνίου Συνεδρίου, δεν έγινε, διότι υπάρχουν εκκρεμότητες από τον απελθόντα Ταμία. Ο Ταμίας του Εθνικού Τμήματος κ. Βασίλειος Γιαννακόπουλος, δεσμεύτηκε να κάνει την αποτίμηση με το κλείσιμο του έτους και τον έλεγχο της εξελεγκτικής επιτροπής.. Οι Τοπικές Διοικήσεις θα ενημερωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης υπήρξε πρόταση του Εθνικού Τμήματος για περικοπή των ημερών του Συνεδρίου κατά μία (1) ημέρα, ούτως ώστε να περικοπούν οι δαπάνες, εν όψει μάλιστα της κατάργησης του ΛΑΜΔΕΑ και συνεπώς της Γενικής Συνέλευσης του Λογαριασμού, όπoυ απαιτείτο μία (1) ημέρα εργασιών

4. Από τον Αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη, αλλά και από το μέλος του ΔΣ και Γενικό Γραμματέα του  ΡΕΒ κ. Γεώργιο Κατσαρόπουλο, έγινε ενημέρωση για τα διεθνή θέματα, όπως αυτά αναπτύχθηκαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο παγκόσμιο συνέδριο που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο στο Βουκουρέστι.

5. Από τον Γ’ Αντιπρόεδρο και εκδότη του περιοδικού  «ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΡΑ» κ. Χρήστο Δέλλα, έγινε ενημέρωση για τα θέματα έκδοσης και αποστολής του περιοδικού και του ημερολογίου.

6. Από τον Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος κ. Ιωάννη Καραπατάκη και το μέλος του ΔΣ κ. Γεώργιο Κατσαρόπουλο, έγινε ενημέρωση ως προς τα θέματα που έχουν ανακύψει με το μαγνητικό αρχείο των μελών, καθώς και ως προς τη δημιουργία βάσης δεδομένων επικοινωνίας με τα μέλη μας πανελληνίως. (κινητά τηλέφωνα για ομαδική αποστολή sms και ηλεκτρονικές διευθύνσεις e-mails)

7. Από τον Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλειο Παπά παρουσιάστηκε η νέα σύγχρονη δυναμική ιστοσελίδα της Ένωσής μας και ζητήθηκε από τις Τοπικές Διοικήσεις να αποστέλλουν για ανάρτηση προσκλήσεις, ανακοινώσεις, δελτία τύπου κλπ

8. Από τους τρείς (3) Αντιπροέδρους της Ένωσής μας και παράλληλα Προέδρους των Επιτροπών, παρουσιάστηκαν τα μέλη των επιτροπών και έγινε αναφορά και σύντομη αποτίμηση του έως τώρα έργου τους.

9. Από τον Πρόεδρο του ΤΕΑΕΤΔΕΑ  κ. Νικόλαο Μαρούντα, έγινε ενημέρωση, παρουσίαση του νέου ΔΣ και ζητήθηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών για ενημέρωση των συναδέλφων για τις παροχές του Ταμείου, καθώς και για εγγραφή νέων μελών και με κάθε δυνατό τρόπο στήριξη του Ταμείου.

10. Ο κ. Ζαρχανής Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας της διοργανώτριας ΤΔ Καρδίτσας, εισηγήθηκε την επιχορήγηση της διαμονής των εκπροσώπων των Τοπικών Διοικήσεων στη Φιλική Συνάντηση.
Από το ΔΣ του Εθνικού Τμήματος και το ΔΣ της Τοπικής Διοικήσεως Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις τοπικές αρχές (Δήμαρχο Καρδίτσας, Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας,  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρδίτσης και Φαναριοφαρσάλων, Αστυνομικό Διευθυντή ) καθώς και στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας, όπου έγινε ενημέρωση των Δοκίμων και διενεμήθη διαφημιστικό υλικό και μικρά αναμνηστικά δώρα.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κατά την τελετή έναρξης, ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος με πολύ γλαφυρό τρόπο, ενδελεχώς ανέπτυξε το θέμα «Εθνικές αφηγήσεις, παλαιότερες και σύγχρονες», μαγνητίζοντας το ακροατήριο και αποσπώντας θετικότατα σχόλια. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αστέριος Ροντούλης, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρδίτσης και Φαναριοφαρσάλων κ.κ. Κυρίλλου, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Παπαλός, και ο Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της ΤΔ Καρδίτσας ΙΡΑ κ. Λάμπρος Τσιούκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Τσιάκος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κουτσός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Δημήτριος Αγγελής, η Διοικητής του ΤΔΑ Καρδίτσας  Α/Δ κα Ελένη Αντωνίου, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος  Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας κ. Σωκράτης Μαυρογιώργος, οι Αντιεισαγγελείς Καρδίτσας κ.κ. Τέγου Αρετή και Πέτσας Κωνσταντίνος και αντιπροσωπεία Δοκίμων Αστυφυλάκων του ΤΔΑ Καρδίτσας

Στη Φιλική συνάντηση συμμετείχαν συνολικά αντιπροσωπείες από τριάντα δύο (32) Τοπικές Διοικήσεις. Ως προς το εκδρομικό μέρος, το πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση και ξενάγηση στη λίμνη Πλαστήρα, στο μουσείο της πόλης και στην αγορά. Επίσης γεύματα μετά μουσικής και χορού σε παραδοσιακές ταβέρνες και σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Το ΔΣ του Εθνικού Τμήματος εκφράζει την ευαρέσκειά του και συγχαίρει εγκάρδια τα μέλη του ΔΣ της ΤΔ Καρδίτσας, καθώς και τους φίλους συμπαραστάτες και χορηγούς, για την άψογη διοργάνωση και την επίδειξη πνεύματος φιλίας και συναδελφικότητας.. Η φιλοξενία, τόσο από πλευράς των συναδέλφων, όσο και από πλευράς των κατοίκων της περιοχής υπήρξε υποδειγματική. Ευχαριστούμε τους χορηγούς, τους συμμετέχοντες σύνεδρους και παρατηρητές, τους φίλους μας εκδρομείς και ιδιαίτερα τα μέλη της ΤΔ Καρδίτσας και τις οικογένειές τους για τις ξεχωριστές στιγμές που μας χάρισαν, θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο.

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για την επόμενη φιλική συνάντηση, μετά από πρόταση της ΤΔ Αργολίδας, όπως πραγματοποιηθεί στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου το 2012 και φυσικά για το Πανελλήνιο συνέδριό μας τον Ιούνιο του 2012 στην Καλαμάτα με διοργανώτρια την ΤΔ Μεσσηνίας