Δραστηριότητες Ελληνικού Τμήματος (ΔΕΑ)

Ιουλ 29, 2016

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ: «Δραστηριότητες Ελληνικού Τμήματος / ΔΕΑ»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας πληροφορούμε ότι κατά το περασμένο χρονικό διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Τμήματος / ΔΕΑ πραγματοποίησε τις παρακάτω δραστηριότητες:

1.     Στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος κ. Καραπατάκης Ιωάννης  και ο Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων κ Κάρκαλης Κυριάκος υποδεχθήκαμε και προσφέραμε φιλοξενία στον Γενικό Γραμματέα του Τοπικού Τμήματος Dumbrovnik/Croatia κ. Vlaho Lujo και τη σύζυγό του.

2.    Στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ την 12η Οκτωβρίου 2011 στο αμφιθέατρο της Δ/νσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής  (Χίου 8 Καισαριανή ) με θέμα «Αστυνομία και ανθρώπινα δικαιώματα, ο Αστυνομικός εν μέσω κοινωνικής – οικονομικής κρίσης», παρέστησαν εκ μέρους του Εθνικού Τμήματος, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καραπατάκης και ο Αν. Γεν. Γραμματέας και αρμόδιος Διεθνών σχέσεων κ. Κυριάκος Κάρκαλης . Οι δευτεροβάθμιοι συνδικαλιστικοί φορείς, με τις δράσεις τους και το δημόσιο διάλογο, πραγματοποίησαν την ημερίδα με σκοπό να κινητοποιήσουν την πλειοψηφία της κοινωνίας , όλο και περισσότερους πολίτες  που  είναι αντίθετοι με τη χρήση  βίας, από όπου κι αν ασκείται, με όποια δικαιολογία και αν επιδιώκεται να δικαιολογηθεί, ιδιαίτερα σήμερα που βρισκόμαστε σε μία εκτεταμένη πολλαπλή κοινωνική και οικονομική κρίση. Είμαστε πλήρως αντίθετοι στις λογικές εκείνες που διαμορφώνουν μία αποδοχή από τμήματα της κοινωνίας, ότι είναι επιβεβλημένη η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την κατοχύρωση του αγαθού της ασφάλειας. Τονίζουμε ως ΔΕΑ την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είμαστε καθολικά αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Την εκδήλωση διεύθυνε  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κ. Γεώργιος Σαββίδης και χαιρέτησαν: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο κ. Μανώλης Γλέζος και η ηγεσία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τους συγχαίρουμε για για την πρωτοβουλία τους.

3.    Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ)  κ. Εσδρά Δανιήλ, πραγματοποίησαν την 2α Νοεμβρίου 2011 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος /ΔΕΑ  κ. Ιωάννης Καραπατάκης με τον αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη στα γραφεία του ΔΟΜ, όπου επιβεβαιώθηκε η άριστη σχέση των οργανισμών μας σε θέματα ΜΚΟ, η συνεργασία μας σε θέματα μεταναστών και συζητήθηκε ο μελλοντικός σχεδιασμός κοινών δράσεων

4.    Μετά από αίτημα του Αυστραλιανού Τμήματος ΙΡΑ , ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος ΔΕΑ κ. Ιωάννης Καραπατάκης υποδέχθηκε στις 14-11-2011 μαζί με τον αρμόδιο Διεθνών σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη και τη Διοικητική Γραμματέα κ. Έφη Αντωνίου ένα γκρουπ 20 Αυστραλών συναδέλφων και τους ξενάγησαν στην Αθήνα. Φροντίσαμε για τη φιλοξενία τους και πραγματοποιήσαμε  επίσκεψη στα γραφεία μας και στη ΓΑΔΑ όπου ξεναγήθηκαν στο κέντρο της Αμέσου Δράσεως και της Τροχαίας Αττικής . Μαζί τους αντηλλάγησαν αναμνηστικά και προσφέρθηκαν αναψυκτικά. Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους όλων των υπηρεσιών για την υποδοχή, ξενάγηση και φιλοξενία και τους συγχαίρουμε γιατί έκαναν πράξη το “SEVRO PER AMIKECO”

5.    Την 11η Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε από την Κυπριακή Πρεσβεία και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, εκδήλωση στην Κυπριακή Εστία (Κέκροπος 3 Πλάκα) με ομιλήτρια την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή , με θέμα : «51 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιτεύγματα , προκλήσεις και προοπτικές». Μετά από πρόσκληση, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος/ΔΕΑ, παρέστη στην εκδήλωση ο Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκος Καάρκαλης

6.    Την 16-11-2011    επ’ ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για τα δικαιώματα του παιδιού (20 Νοεμβρίου) πραγματοποιήθηκε από τη UNICEF εκδήλωση στη στοά του βιβλίου στην Αθήνα  για τη βράβευση μαθητών που συμμετείχαν σε διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού, και τον σχεδιασμό αφίσας  και βιβλίου – εφημερίδας, καθώς και τη βράβευση προσωπικοτήτων της χρονιάς. Το συντονισμό έκανε ο Γενικός Δ/ντης της UNICEF κ. Ηλίας Λυμπέρης , ενώ συμμετείχαν προσωπικότητες που προάγουν τα δικαιώματα των παιδιών στη χώρα μας, όπως ο καθηγητής εγκληματολογίας κ. Ιωάννης Πανούσης και η κ. Ελευθερία Αρβανιτάκη, επικεφαλής της εκστρατείας της UNICEF κατά του μητρικού και νεογνικού τετάνου. Την Ένωσή μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος κ. Ιωάννης Καραπατάκης και ο αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκος Κάρκαλης

7.    Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 28ο Παγκύπριο Συνέδριο ΙΡΑ από 10 έως 13-11-2011 στη Λάρνακα με συμμετοχή εκπροσώπων και παρατηρητών των Τοπικών Διοικήσεων του Εθνικού Τμήματος Κύπρου και προσκεκλημένων από Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία και Ισραήλ. Οι σχέσεις των Εθνικών τμημάτων ΙΡΑ Ελλάδος και Κύπρου, είναι μόνιμες και διαχρονικές. Μας συνδέει μία μακρά εποικοδομητική συνεργασία. Ξεπερνούν τις όποιες προσωπικές σχέσεις φιλίας και είναι υποχρέωση όλων  και όχι μόνο, να διατηρήσουμε τις καλές σχέσεις μεταξύ μας, αλλά να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση, εργαζόμενοι για το συμφέρον και των δύο Εθνικών Τμημάτων. Στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, των δεσμών των Εθνικών μας τμημάτων και της συμμετοχής με πολυμελή αντιπροσωπεία στο Πανελλήνιο Συνέδριο μας, στην Κατερίνη,  το ΔΣ του Εθνικού Τμήματος παρευρέθη με πολυμελή αντιπροσωπεία του αποτελούμενη από τους:             1. Καραπατάκη Ιωάννη 2. Μαρούντα Νικόλαο 3.Βαλατσό Βλάσσιο 4.Θεοχάρη Κων/νο και 5. Ζαχαριουδάκη Εμμανουήλ., προκειμένου να ανταποδώσει την τιμή που μας κάνει ο Παγκόσμιος Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Οδυσσέως με την ανελλιπή παρουσία του στα Πανελλήνια Συνέδριά μας. Το συνέδριο χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος κ. Ιωάννης Καραπατάκης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές για τις εργασίες του συνεδρίου. Ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο για την πρόσκληση και φιλοξενία στην ιστορική Λάρνακα.

8.    Την 22-11-2011 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΟΜ  συνάντηση –συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Καταπολέμηση της σύγχρονης σκλαβιάς». Συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνήγορου του Πολίτη, των  ΜΚΟ Α-21, ΠΡΑΞΙΣ, ACT UP- ΔΡΑΣΕ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, του ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΕΠΥΟ, ΕΚΥΘΚΑ, η πρόξενος της Δομινικανικής Δημοκρατίας εκπρόσωποι των πρεσβειων ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Νορβηγίας, Ο διοικητής του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής Α/Υ  κ. Γεώργιος Βανικιώτης, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, του Υπουργείου Εξωτερικών και η Διοικητική Πρωτοδίκης κα ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΤΖΗ. Την Ένωση μας εκπροσώπησε ο Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκος Κάρκαλης. Εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα και συναποφασίστηκαν κοινές μελλοντικές δράσεις. Στο περιθώριο της συνάντησης έγιναν επαφές με τους συγκαθήμενους και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συναντήσεις στο εγγύς μέλλον και σχεδιασμό  κοινών δράσεων με τους φορείς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας