Δελτίο Τύπου 02-09-2011

Ιουλ 29, 2016

ΘΕΜΑ : Δραστηριότητες του Ελληνικού Τμήματος / ΔΕΑ

    Αγαπητοί  συνάδελφοι,

Με τη λήξη των διακοπών της καλοκαιρινής περιόδου θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους Καλό μήνα με υγεία και Καλό Φθινόπωρο.

Κατά την περίοδο που πέρασε το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε επισκέψεις στις Τοπικές Διοικήσεις Χαλκιδικής, Πιερίας, Μεσσηνίας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας, είχε επαφές μαζί τους για θέματα που μας αφορούν και συζητήθηκε ο προγραμματισμός εκδηλώσεων για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στις πόλεις που επισκεφθήκαμε είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τις Τοπικές Αρχές και να τους ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες της ΔΕΑ ως ΜΚΟ. Οι συναντήσεις αυτές προκάλεσαν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και προβλήθηκαν από τον τοπικό Τύπο και τα ΜΜΕ.

Υποσχόμαστε να υλοποιηθούν παρόμοιες συναντήσεις και με άλλες τοπικές Διοικήσεις για  την ανταλλαγή απόψεων και προγραμματισμό δραστηριοτήτων.

    Στις 27 Ιουλίου 2011 ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος/ΔΕΑ, κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης και τα μέλη του Δ.Σ. ΠΑΠΑΣ Βασίλειος, Γεν. Γραμματέας, ΔΕΛΛΑΣ Χρήστος, Γ΄Αντιπρ. και ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος επισκέφτηκαν τις Τοπικές Διοικήσεις Χαλκιδικής και Πιερίας, όπου είχαν συναντήσεις  με τους υπευθύνους των ξενοδοχείων PORTO KARRAS και MEDITERRANEAN για την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας, που θα κατατεθεί στο ΡΕΒ και θα συζητηθεί στο Βουκουρέστι για την ανάληψη από το Ε.Τ.  της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Συνεδρίου το έτος 2014.

    Στις 5 και 6 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Ε.Τ. και τα μέλη του Δ.Σ. κ. ΜΑΡΟΥΝΤΑ Νικόλαο, Α΄ Αντιπρ. και ΠΑΠΑ Βασίλειο, Γεν. Γραμματέα στην Τοπική Διοίκηση Μεσσηνίας, όπου μας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης με μέλη του Δ.Σ., και συναντηθήκαμε με τους υπεύθυνους των ξενοδοχείων εν΄όψει της προετοιμασίας για το 28ο  Πανελλήνιο Συνέδριο στην Καλαμάτα το 2012. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, τον Αστυν. Διευθυντή κ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο ,το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. ΝΙΚΑ Παναγιώτη και το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ Ευστάθιο, με τους οποίους αντηλλάγησαν αναμνηστικά και ζητήθηκε η συνδρομή τους για τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία την Τ.Δ. και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη.

    Την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011 ο Πρόεδρος του Ε.Τ.  κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης επισκέφτηκε την Τ.Δ. Καρδίτσας, όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ Ιάσονας και μέλη του Δ.Σ.. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του Ξενοδοχείου ΄΄ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΝ΄΄ και περιηγήθηκε στους χώρους όπου θα διεξαχθεί η 7η Φιλική Συνάντηση από 09 έως 11 Δεκεμβρίου 2011. Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τ.Δ. Καρδίτσας κ. ΤΣΙΡΩΝΗ Ιάσονα και το Γεν. Γραμματέα κ. ΖΑΡΧΑΝΗ Γεώργιο επισκέφτηκαν τον Α/Δ΄Κ. ΑΓΓΕΛΗ Δημήτριο και το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. ΠΑΠΑΛΟ Κων/νο, με τους οποίους αντηλλάγησαν αναμνηστικά και του υποσχέθηκαν την αμέριστη συμπαράστασή  τους για την εκδήλωση του Εθνικού Τμήματος. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους για την υποδοχή και τη φιλοξενία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Τ.Δ. κ. ΤΣΙΡΩΝΗ.

    Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011 ο Πρόεδρος του Ε.Τ. κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης επισκέφθηκε εθιμοτυπικά την Τ.Δ. Φθιώτιδας όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. ΣΤΑΣΙΝΟ  Νικόλαο και τα μέλη του Δ.Σ. κ. ΧΑΨΑ Μάνο, Γεν. Γραμματέα, κ. ΣΠΑΝΑΚΗ Δήμητρα, Αν. Γεν. Γραμματέα, κ. ΠΑΤΗΘΡΑ Ιουλία, Αντιπρ.  και τον κ. ΚΑΤΣΑΜΑ Νικόλαο, Αρ. Δημ. Σχέσεων. Στη συνάντηση προσκλήθηκε και παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Ευρυτανίας κ. ΠΑΤΛΙΑΣ Ανδρέας, όπου μέσα σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα αντηλλάγησαν απόψεις για τις δραστηριότητες των Τοπικών Διοικήσεων και  έγινε ενημέρωση για τις επικείμενες εκλογές του Ταμείου. Ο κ. ΚΑΤΣΑΜΑΣ προσέφερε στον κ. ΠΑΤΛΙΑ μία στολή Κύπριου Αστυνομικού για τη συλλογή του μουσειακού εκθετηρίου της Τ.Δ. Ευρυτανίας.

    Φίλες και Φίλοι,

έχουμε την ευθύνη να σας κάνουμε υπερήφανους που ανήκετε στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, αλλά έχουμε κυρίως την υποχρέωση να κάνουμε τους υπόλοιπους να πιστέψουν στην προσπάθειά μας και να ενταχθούν στη φιλόξενη οικογένεια της ΙΡΑ, η οποία αγκαλιάζει όλους τους συναδέλφους και στοχεύει στην ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα Αστυνομικού.


                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                             SERVO PER AMIKECO

 Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

 Καραπατάκης Ιωάννης                   Παπάς Βασίλειος

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΡΑ