Επίσκεψη προέδρου Τ.Δ.Χανίων στην Κύπρο

Μαρ 12, 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ
Αριθ. 2/52/586   Χανιά 09 Μαρτίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4ήμερη (21/25-02-2017) εθιμοτυπική επίσκεψη του προέδρου της Τοπικής Διοίκησης Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ιωάννη Περράκη στις πόλεις της Λεμεσού και Λευκωσίας Κύπρου.
Η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών μέσω του Πρόεδρου της είχε
εκφράσει από την περασμένη άνοιξη κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας Κύπρου κ. Αναστάσιου Πούλου στην πόλη των Χανίων, την επιθυμία να ξεκινήσει πιλοτικά το πρόγραμμα ανταλλαγής ολιγομελών αποστολών μεταξύ των δύο συνδέσμων.
Ως εκ τούτου ο υπογράφων πρόεδρος της ΙΡΑ Χανίων με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχθηκε την πρόσκληση των αδελφών Κυπρίων για να παραστεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας Κύπρου και να αναπτύξει το πλάνο πάνω στο οποίο θα γίνει η ανταλλαγή των αποστολών αλλά και τις καταλληλότερες περιόδους πραγματοποίησης αυτών.
Αισθάνθηκε τι σημαίνει ΄ServoPerAmikeco΄ αλλά και συναδελφική εκτίμηση και αγάπη, όταν κατά την άφιξή του στην Κύπρο και στον Κρατικό Αερολιμένα Πάφου την Τρίτη 21-02-2017 και ώρα 11.15 αντίκρισα να με περιμένουν οι αγαπητοί συνάδελφοι του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας Κύπρου.
Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στο γραφικό λιμανάκι της Πάφου με το υπέροχο «Φρούριο της Πάφου» όπου απολαύσαμε τον καφέ μας ξεκινήσαμε μια πανέμορφη διαδρομή με προορισμό την Λεμεσό περνώντας από ιστορικά ιστορικά μέρη όπως: στην ¨Πέτρα του Ρωμιού ή ακτή της Αφροδίτης¨ κ.α.
Ευχαρίστησε τους αγαπητούς φίλους του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας Κύπρου, φθάνοντας στο τελικό του προορισμό και το ξενοδοχείο «Καπετάνιος Οδύσσεια»στην Λεμεσό Κύπρουανανεώνοντας το ραντεβού τους για το βράδυ στην συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου σε εγκάρδιο και αδελφικό κλίμα συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της ανταλλαγής επισκέψεων και φιλοξενίας των αποστολών των δύο συνδέσμων εκατέρωθεν.
Την Τετάρτη 22-02-2017 στις 12.00 πρόεδρος της ΙΡΑ Χανίων ξεναγήθηκε από τους φίλους του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας Κύπρου στην πανέμορφη και κοσμοπολίτικη πόλη της Λεμεσού με ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της Μεσογείου.
Το βράδυ της ίδια ημέρας στην παραδοσιακή ταβέρνα «ΜΕΓΑΡΟ» στην παλιά πόλη της Λεμεσού με τα γραφικά στενάκια της, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας Κύπρου με τον Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Πούλο τον Αντιπρόεδρο κ. Αλέξανδρο Θεοδούλου που συνοδευόταν από τις συζύγους τους, την Ταμία κ. Αγγελική Πρίγκιπα και το μέλος κ. Γεωργία Τσάνου, παρέθεσε στον πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Χανίων , ένα αξέχαστο οικογενειακό αδελφικό δείπνο, όπου, αφού ανταλλάξαμε αναμνηστικά, απολαύσαμε πεντανόστιμα παραδοσιακά Κυπριακά πιάτα και κρασί, με παραδοσιακούς Κυπριακούς χορούς και τραγούδια, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και ενωθήκαμε σε μια γλυκιά παρέα, διασκεδάζοντας έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την Πέμπτη 23-02-2017 το πρωί παρέλαβε από το ξενοδοχείο τον υπογράφοντα πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Χανίων ο Γ΄ Αντιπρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Ι.Ρ.Α. Κύπρου και πρόεδρος του Τοπικού Συνδέσμου Ι.Ρ.Α. Λεμεσού κ. Περικλέους Κυριάκος και επισκεφθήκαν τα γραφεία του Εθνικού Κυπριακού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
Ο υπογράφων πρόεδρος της ΙΡΑ Χανίων ένοιωσε αφενός ιδιαίτερη τιμή συναντώντας τον αξιότιμο Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος της Ι.Ρ.Α. Κύπρου και τ. Παγκόσμιο Πρόεδρο Μιχαλάκη Οδυσσέος και αφετέρου την ζεστασιά που μόνο σε αδελφικά συγγενικά σου μέρη μπορείς να αισθανθείς.
Σε εγκάρδιο και αδελφικό κλίμα ανταλλάξαμε αναμνηστικά και συζητήσαμε για τις δραστηριότητες ης Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Χανίων, αλλά και για την πορεία των έντονων αυτό το διάστημα διεργασιών του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Δ.Ε.Α., που διοργανώνει το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ι.Ρ.Α. από 29 Μαΐου έως 01 Ιουνίου 2017 στο Βραχάτι Κορινθίας το οποίο θα είναι και εκλογικό. Στην συνέχεια του παρέθεσαν ένα λουκούλλειο γεύμα, στο εστιατόριο ΄ΕΣΠΕΡΙΑ΄ ακριβώς δίπλα στο κύμα, στο υπέροχης ομορφιάς λιμάνι της Λεμεσού.
Το απόγεμα της Πέμπτης 23-02-2017 αφού χαιρέτισε τους φιλικότατους υπαλλήλους του ξενοδοχείου «Καπετάνιος Οδύσσεια», για τις υπηρεσίες του οποίου μόνο καλά λόγια έχει να πει, με οδηγό και ξεναγό την αγαπητή συνάδελφο και ανιψιά, μέλος του αδελφού Συνδέσμου ΙΡΑ Μόρφου κ. Χριστιάνα Ανδρέου αναχώρησε για Κακοπετριά Λευκωσίας.
Την επομένη το πρωί ημέρα Παρασκευή 24-02-2017 και ώρα 08.30 με οδηγό τον αγαπητό φίλο και συμπατριώτη κ.. Ιωάννη Φαλελάκη και συνοδό την σύζυγό του αγαπητή συνάδελφο και φίλη Γ. Γραμματέα του Τοπικού Συνδέσμου Ι.Ρ.Α. Μόρφου κ. Φαλελάκη Δώρα, μεταβήκαμε από την Κακοπετριά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου Λευκωσίας όπου έτυχα αδελφικής υποδοχής και φιλοξενίας από τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Μόρφου κ. Γεώργιο Χιχινό, τον αγαπητό φίλο και μέλος του Δ.Σ. Ι.Ρ.Α. Μόρφου Υπεύθυνο Τροχαίας Μόρφου κ. Χαριδήμου Χάρη και τον Πρόεδρο του Αδελφού με την ΙΡ.Α. Χανίων, Τοπικού Συνδέσμου Ι.Ρ.Α. Μόρφου αγαπητό μου φίλο κ. Σωκράτη Σωκράτους .
Κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε μέσα σε εγκάρδιο και αδελφικό κλίμα ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά και έγινε ομαδική φωτογράφιση. Ο Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Χανίων εξέφρασε την χαρά την τιμή και την ικανοποίηση του για την συνάντηση αυτή και αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μόρφου και τους συνεργάτες του για την θαυμάσια ζεστή οικογενειακή φιλοξενία, ανέφερε την ανάγκη αναθέρμανσης της αδελφοποίησης των συνδέσμων ΙΡ.Α. Χανίων και Ι.Ρ.Α. Μόρφου, μέσα από σχέδιο κοινών δράσεων, με πρώτη προτεραιότητα στην ανταλλαγή επισκέψεων ολιγομελών αποστολών οι οποίες όπως τόνισε θα συμβάλλουν στη διατήρηση των πολιτισμικών και ιστορικών δεσμών Κύπρου και Κρήτης, ενώ παράλληλα θα βοηθήσουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων προς όφελος της Ι.Ρ.Α. στους τομείς του πολιτισμού, και του αθλητισμού.  
Αναχωρώντας από την Διεύθυνση Μόρφου, η περιήγησή μας με κατεύθυνση το επιβλητικό μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή Όρος Τρόοδος σε υψόμετρο 1318 μέτρα και τελικό προορισμό την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου ήταν συναρπαστική εμπειρία . Ξεναγηθήκαμε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κυκκώτη ηγούμενο της Μονής και προσκυνήσαμε την Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου ή της «Μαρίας της βροχής» που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο προσκύνημα, για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, μετά από το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Από το 1200 μ.χ. που έγιναν γνωστά τα Θαύματα της Παναγίας του Κύκκου, μέσω της Εικόνας Της, την επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές.
Σημειώνεται ότι στη Μονή αυτή υπηρέτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄ (εκ Παναγιάς Πάφου) ως δόκιμος μοναχός και μετέπειτα πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, (1913–1977), ο δε τάφος και το άγαλμα του βρίσκονται σε απόσταση μόλις 3 χλμ. από την Μονή Κύκκου, τα οποία επισκεφθήκαμε.
Στην συνέχεια στο με υπέροχη θέα εστιατόριο ΄VENGERA΄ στην Γαλάτα Λευκωσίας, λίγο πριν την Κακακοπετριά ακριβώς στους πρόποδες του βουνού, του παρέθεσαν ένα λουκούλλειο ,αξέχαστο οικογενειακό γεύμα δοκίμασε την πατροπαράδοτη Κυπριακή φιλοξενία, με όλα τα παραδοσιακά πεντανόστιμα Κυπριακά εδέσματα, με την Κυπριακή Ζιβανία και τα αξέχαστα γλυκά του κουταλιού «καρυδάκι» & «σύκο» στο τέλος να κλέβουν την παράσταση.
Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι διαφορετικά κράτη αλλά επί της ουσίας δεν είναι μόνο ότι έχουμε κοινή γλώσσα, ιστορία, θρησκεία κλπ, είναι πάνω απ’ όλα πως οπότε βρισκόμαστε με Κύπριους, ουδέποτε νιώθουμε ότι είμαστε με πολίτες από διαφορετικό κράτος.
Αγαπημένοι μας φίλοι και συνάδελφοι, αξιότιμοι Πρόεδροι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων: α) Εθνικού Τμήματος της Ι.Ρ.Α. Κύπρου και τ. Παγκόσμιο Πρόεδρο κ. Μιχαλάκη Οδυσσέος , β) Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας Κύπρου κ. Αναστάσιο Πούλο, γ) Πρόεδρο του Τοπικού Συνδέσμου Ι.Ρ.Α. Λεμεσού κ. Περικλέους Κυριάκο δ) Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Μόρφου κ. Γεώργιο Χιχινό και ε) Αξιότιμο ΠρόεδροΤοπικού Συνδέσμου I.P.AΜόρφου κ. Σωκράτη Σωκράτους, σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την εγκάρδια υποδοχή και την απαράμιλλη αδελφική φιλοξενία στην οποία έτυχε ο πρόεδρος της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Χανίων του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών κατά την 4ήμερη επίσκεψή μας στο νησί της Αφροδίτης.
Η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σας υπόσχεται σε οιανδήποτε επίσκεψή σας στην πόλη μας, φιλοξενία ανάλογη της Κρητικής μας παράδοσης αλλά και της αδελφικότητας που τρέφει στους συναδέλφους και αδελφούς Κυπρίους.   SERVO PER AMIKECO
                                   «Υπηρετώ δια της φιλίας»
Ο Πρόεδρος                                                  H Γενική Γραμματέας
Ιωάννης Περράκης                                         Ελένη Παπαθανασίου

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ