Τ.Δ. ΙΡΑ Σάμου και Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Σάμου πραγματοποίησαν κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για το 2017.

Ιαν 08, 2017

Ο  Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Σάμου και η Τ.Δ.  ΙΡΑ Σάμου της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησαν από κοινού εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για το 2017.
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Σάμου και της Τ.Δ. ΙΡΑ Σάμου Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου AEOLIS, όπου παρευρέθηκαν Απόστρατοι και εν Ενεργεία Αστυνομικοί με μέλη των οικογενειών τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Σάμου και της Τ.Δ. ΙΡΑ Σάμου κ. Αβραμίδη Γεωργίου, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά, Χρόνια Πολλα με υγεία, ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2017.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιο και μέλος της ΙΡΑ Σάμου, για την αγάπη του, καθώς και τις πατρικές του συμβουλές προς όλα τα μέλη.
Αναφέρθηκε στην πολύχρονη ανελλιπή λειτουργία της ΙΡΑ Σάμου και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών για την κοινωνική τους προσφορά, προσφέροντας στους διάφορους αγώνες αγάπης, όπως, για το κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Αιμοδοσία, βοήθεια σε αναξιοπαθούντα πρόσωπα, δράσεις για την τοπική κοινωνία του νησιού και σε μέλη του.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιος ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Αβραμίδη Γεώργιο για την προσφορά του στα κοινά καθώς και την προβολή που κάνει για το έργο της Αστυνομίας. Επίσης ευχαρίστησε την Τ.Δ ΙΡΑ Θεσσαλονίκης και τον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για τα δώρα που έλαβε δια μέσου του προέδρου της ΙΡΑ Σάμου κ. Αβραμίδη Γεωργίου και ευχήθηκε σε όλους και τις οικογένειες τους καλή χρονιά με υγεία. Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιος ευλόγησε την βασιλόπιτα και μοιράστηκε στα μέλη και τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Ακόμα:
Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος Μιχάλης αναφέρθηκε στο αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχουν οι πολίτες και ευχαρίστησε τα μέλη της ΙΡΑ Σάμου και τους Απόστρατους για τη μακρόχρονη κοινωνική τους προσφορά, επισημαίνοντας ότι η εμπειρία που έχουν αποκτήσει κατά τη σταδιοδρομία τους μπορεί να είναι χρήσιμη για τις δράσεις του Δήμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Κατρακάζος Νικόλαος εξήρε τη μακρόχρονη κοινωνική προφορά της ΙΡΑ Σάμου και των Αποστράτων και τόνισε ότι οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν πολλά να προσφέρουν στην κοινωνία, γιατί μπορεί να είναι απόστρατοι αλλά όχι απόμαχοι της κοινωνίας.
Το φλουρί κέρδισε η κ. Κουμούλη – Σίμου Φανή το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα δερμάτινο πορτοφόλι με το σήμα της ΙΡΑ Σάμου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ Ευσέβιος, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ ταξίαρχος κ. Βιτετζάκης Δημοσθένης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Κατρακάζος Νικόλαος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος Μιχάλης, ο Λιμενάρχης Σάμου Αντιπλοίαρχος κ. Κωνσταντέλης Νικόλαος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Πύραρχος κ. Κοτρίδης Παναγιώτης, η Υποδιοικητής του Α.Τ Σάμου κ. Ζιώγου Ιωάννα, ο Στρατηγός ε.α κ. Πατσίδης Κυριάκος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σάμου κ. Κυριαζής Γεώργιος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Μαυρατζώτης Ελισαίος, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης κίνησης Σάμου Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σίμος Αντώνιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δράσης Ενότητας Προοπτικής και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Τριανταφύλλου Νικόλαος, η Αντιπρόεδρος Σαμιακής Αρωγής κ. Μαστροκωνσταντή – Λαθουρά Μαριάνθη, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου κ. Μαυρίδου Μαρία, ο πρόεδρος του Συνδέσμου φίλων Αστυνομίας κ. Μουζάκης Κυριάκος, ο πρόεδρος του φιλοτεχνικού ομίλου κ. Βαρούμας Νικόλαος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ» κ. Φρατζής Εμμανουήλ, η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου κ. Ψαρά Άννα, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Απόστρατοι και εν Ενεργεία Αστυνομικοί με μέλη των οικογενειών τους.

Σας παραθέτουμε τον χαιρετισμό - ομιλία του προέδρου κ. Αβραμίδη Γεωργίου

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου κκ Ευσέβιε,
κύριε Διοικητά της 79 ΑΔΤΕ,
κύριε Αντιπεριφερειάρχη Σάμου,
κύριε Δήμαρχε Σάμου,
Στρατηγοί ε.α κύριε Μανωλιάδη Δημήτρη και κύριε Πατσίδη Κυριάκο,
κύριε Λιμενάρχα Σάμου,
κύριε Διοικητά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου,
κύριε πρόεδρε του εμπορικού επιμελητηρίου Σάμου ,
κύριε πρόεδρε του Λιμενικού ταμείου Σάμου,
κύριε πρόεδρε της Σαμιακής Αρωγής,
Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
κυρία αντιπρόεδρε της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου,
κύριε πρόεδρε του συνδέσμου φίλων Αστυνομίας,
κύριε πρόεδρε του φιλοτεχνικού ομίλου,
κύριε πρόεδρε του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ»,
κυρία πρόεδρε της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου,
κυρίες και κύριοι πρόεδροι συλλόγων και ενώσεων,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
κυρίες και κύριοι, μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου και της τοπικής Διοίκησης  ΙΡΑ Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών.

Τα Διοικητικά μας Συμβούλια, Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου και τοπικής Διοίκησης  ΙΡΑ  σας καλωσορίζουμε  στην αποψινή μας εκδήλωση για την Κοπή της βασιλόπιτας, και σας ευχόμαστε καλή χρονιά, Χρόνια Πολλα με υγεία, ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2017.

Τα διοικητικά συμβούλια απαρτίζονται από τους  κάτωθι  συναδέλφους.

Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου
Πρόεδρος: Αβραμίδης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Μανωλιάδης Δημήτριος
Γεν. Γραμματέας: Μητώνας Στέφανος
Ταμίας: Πέτρου Σταματία
Σύμβουλος: Κουλουκτσής Βασίλειος
Σύμβουλος: Τριπώνης Γεώργιος
Σύμβουλος: Ναλμπάντης Σταύρος

TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ι.Ρ.Α. ΣΑΜΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΤΡΟΥ Σταματία
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία
Γ΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΣΤΟΥΛΑ Χρυσαυγή
Γεν.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΑΚΕΡΛΗΣ Γεώργιος
ΑΝΑΠΛ. Γεν. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΛΕΖΟΣ Στυλιανός
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΟΥΛΟΥΚΤΣΗΣ Βασίλειος
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ:  ΒΑΣΣΑΛΟΣ Ιωάννης
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΖΙΩΓΟΥ Ιωάννα

Η  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δημήτριος
ΜΕΛΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δημήτριος
ΜΕΛΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΕΛΙΑΣ Νικόλαος

 Όλοι εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και μέλος της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ κ.κ ΕΥΣΕΒΙΟ για την αγάπη του, καθώς και τις πατρικές του συμβουλές προς όλα τα μέλη μας.

Η ΙΡΑ Σάμου και το 2016 συμμετείχε με τα μέλη της σε διάφορες δράσεις όπως:
Οργάνωσε και λειτούργησε το σπίτι του Άγιου Βασίλη όπου το επισκέφτηκαν δεκάδες εκατοντάδες παιδιά για να φωτογραφηθούν με τον Αστυνομικό Άγιο Βασίλη, ακόμα  οργάνωσε  το ταχυδρομείο του άγιο Βασίλη, το σπιτάκι με τα ζαχαρωτά, συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο της ιεράς μητρόπολης Σάμου, συμμετοχή μελών μας σε αιμοδοσία, συμμετοχή μελών μας σε Καθαρισμό παραλιών.
Διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου για συγκέντρωση τροφίμων και ένδυσης για το κοινωνικό παντοπωλείο της ιεράς μητρόπολης Σάμου με την ομάδα του ΦΟΙΝΙΚΑ Μυτιληνιών, την Κοινότητα Μυτιληνιών, τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιληνιών και την Συμμετοχή όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων.
Σε αυτό το φιλανθρωπικό τουρνουά αγωνίστηκε βασικός με την ομάδα της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ ως τερματοφύλακας το μέλος μας και στρατηγός ε.α κ. ΠΑΤΣΙΔΗΣ Κυριάκος ο οποίος έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις, αποκρούοντας μέχρι και πέναλτι!!! Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος Μιχάλης, τον οποίο έχουμε πάντοτε δίπλα μας και αγωνίζεται με την ομάδα μας όποτε χρειαστεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς και όχι μόνο.

Επίσης ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον πρόεδρο του επιμελητήριου Σάμου κ. ΚΥΡΙΑΖΗ Γεώργιο για την αγάπη του στην Αστυνομία και την στήριξη του όποτε οι Απόστρατοι και η Τ.Δ ΙΡΑ την χρειαστούν.

Θα ήταν παράλειψη μας, να μη αναφερθούμε στον νεαρό Δημοτικό Σύμβουλο, πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Σάμου και ξενοδόχο κ. Μαυρατζώτη Ελισαίο ο οποίος με κάθε τρόπο πάντοτε είναι δίπλα μας κοντά μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα προσφέρει.

Απόψε θέλουμε να τιμήσουμε με το λάβαρο της Τ.Δ ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και μέλος της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ κ.κ ΕΥΣΕΒΙΟ και να του προσφέρουμε επίσης το δώρο που μας έχουν δώσει οι πρόεδροι της ΙΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Γιαννακόπουλος Βασίλειος και του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και υπεύθυνου επικοινωνίας ΙΡΑ Θεσσαλονίκης κ. Βασιλάκη Ηλία.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. ΖΙΩΓΟΥ Ιωάννα.

Αμέσως μετά η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. ΖΙΩΓΟΥ Ιωάννα πήρε τον λόγο και αφού ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά κάλεσε να παραλάβουν το λάβαρο της Τ.Δ  ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ τους:

Παρακαλείται ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ ταξίαρχος κ. Βιτετζάκης Δημοσθένης όπως παραλάβει το λάβαρο της Τ.Δ ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ από τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης κ. Θεόφιλο Θεοδοσιάδη.

Παρακαλείται ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Κατρακάζος Νικόλαος, όπως παραλάβει το λάβαρο της Τ.Δ ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ από την Αντιπρόεδρο κ. Μαρία Μαυρίδου.

Παρακαλείται ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος Μιχάλης, όπως παραλάβει το λάβαρο της Τ.Δ ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ από τον ΑΝΑΠΛ. Γεν. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ. ΓΛΕΖΟ Στυλιανό.

Παρακαλείται ο πρόεδρος  του επιμελητηρίου Σάμου κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ Γεώργιος όπως παραλάβει το λάβαρο της Τ.Δ ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ από τον Γενικό Γραμματέα κ. ΣΑΚΕΡΛΗ Γεώργιο.

Παρακαλείται ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Σάμου κ. Μαυρατζώτης Ελισαίος όπως παραλάβει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και μέλος της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ κ.κ ΕΥΣΕΒΙΟ το λάβαρο της Τ.Δ ΙΡΑ Σάμου.

Καλούμαι τον αγαπητό συνάδελφο κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ Μιχάλη όπως παραλάβει τον οδηγό σπουδών Πάμε Πανεπιστήμιο της ΙΡΑ Θεσσαλονίκης, που θα είναι χρήσιμο για το παιδί του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία! και πάντοτε θα είμαστε δίπλα, κοντά σε όλα τα παιδιά.

Σας ενημερώνουμε ότι την 11 έως 15 Μαΐου 2016 στην Ζάκυνθο η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος (παρά τις δίχως λόγου αντιρρήσεις του προέδρου του εθνικού τμήματος κ. Καραπατάκη Ιωάννη και ορισμένων συνεργατών του) έχει Απονέμει στην τοπική μας διοίκηση ΙΡΑ Σάμου  Έπαινο για τις δραστηριότητες μας σε κοινωνικά θέματα για το έτος 2015.

Τέλος σας ανακοινώνουμε μια ακόμα διάκριση και τιμή για τον πρόεδρο και την τοπική μας ΙΡΑ Σάμου όπου μετά την ανακήρυξη του σε επίτιμο μέλος της Τοπικής Διοικήσεις ΙΡΑ Θεσσαλονίκης! ο πρόεδρος μας κ. Αβραμίδης Γεώργιος ανακηρύχτηκε και σε επίτιμο μέλος της Τοπικής Διοικήσεις ΙΡΑ Χανίων Κρήτης

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ