ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Αυγ 07, 2016

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας  την ημερίδα που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Τμήμα Δοκίμων  Αστυφυλάκων Ρεθύμνου  με  θέμα « Προσφυγική κρίση : Η επόμενη ημέρα για Ελλάδα και Ευρώπη» την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 και ώρα 19. 00 ΄ στο Σπίτι του Πολιτισμού, Ρέθυμνο.
Το μεταναστευτικό –προσφυγικό είναι πολύ κρίσιμο ζήτημα, καθώς συνταράσσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και θέτει πολλά ερωτήματα,   όπως  υπαρξιακή απειλή  για Ελλάδα και Ευρώπη ;, διαχείριση του φόβου, διεθνείς σχέσεις, ακροδεξιά απειλή κλπ.

   Ομιλητές  :

-    Παπακωνσταντής Γιώργος, Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. (εα) Δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα εισήγησης «Μεταναστευτικό-Προσφυγικό ζήτημα: Ο ρόλος του σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους».
-    Παπαδάκης Νικόλαος,  Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, «Ευρωπαϊκή Ένωση και προσφυγική κρίση ασυμμετρίες και στρατηγική/ές».
-    Καργόπουλος Αλέξανδρος, Πρωτοδίκης, Ανακριτής Ρεθύμνου,  «Μεταναστευτικό –Προσφυγικό ζήτημα: Οι άξονες αντιμετώπισης του κατά το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο».
-    Νικολακάκης  Γεώργιος, αναπληρωτής καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης,  «Το προσφυγικό ζήτημα και οι κοινωνικές του προεκτάσεις».

      Συντονίζει :  Α/Β ΄(ΕΚ) ψυχολόγος, Γρηγόρης Μαυριδάκης

o ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Δ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΑΔΑΜ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ