"Αύξηση της βίας μεταξύ ανηλίκων στα σχολεία και στα Χανιά"

Νοε 23, 2019

INTERNATIONAL  POLICE  ASSOCIATION
ΔΙΕΘΝΗΣ  ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
HELLENIC NATIONAL SECTION
ΤΟΠΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ
LOCAL ADMINISTRATION OF CHANIA CRETE
     ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ &  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο.Η.Ε
Πλατεία Ελευθερίας- 73100- Χανιά -Κρήτης
Τηλ. +30 28210 57023- 28210 50047 Fax. +30 28210 57023-50047
                                  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
                                       Web. www.ipachania.gr
             
                                                Χανιά 22 Νοεμβρίου 2019

                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέρασαν 34 χρόνια, από την ίδρυση της Τοπικής Διοίκησης Χανίων (Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ)  της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Αυτό το έτος όλες μας οι εκδηλώσεις θα έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο αυτή.
Τρεις δεκαετίες και τέσσερα χρόνια  Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ  με  τεράστια προσφορά  στο  Ελληνικό Εθνικό Τμήμα που απορρέει από τις σημαντικές κοινωνικές & πολιτιστικές δραστηριότητες της ,αλλά και την σημαντική θέση που κατέχει σύμφωνα με και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει από αυτό.
Πρόσφατα άλλη μια μεγάλη επιτυχία της ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ ,η μετά από επίπονες συντονισμένες ενέργειες του ΔΣ της και του υπογράφοντος προέδρου της,  απόκτηση του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Στερνών Χανίων και μετασκευή του σε 4**** ξενώνα φιλοξενίας των συναδέλφων από όλο τον κόσμο μελών της ΙΡΑ και οικογενειών τους ! Η λειτουργία του ξεκίνησε την 10-08-2019!

Έτσι στα πλαίσια των κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την επέτειο συμπλήρωσης των 34 χρόνων της, η  Τοπικής μας Διοίκησης την Τετάρτη 23 0κτωβρίου 2019 σε συνεργασία με την  (American – Hellenic Educational Progressiνe Association που σημαίνει Αμερικανο- Ελληνική Επιμορφωτική Προοδευτική Εταιρεία που διοργάνωσε και είχε και τον συντονισμό, συμμετείχε ενεργά με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ κ Λογαρίδου Σοφία μια από τους κεντρικούς ομιλητές , σε μία όμορφη επιμορφωτική  εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων , θέμα  την  "Αύξηση της βίας μεταξύ ανηλίκων στα σχολεία και στα Χανιά"

Αυξητική τάση καταγράφεται στα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών στα σχολεία, ενώ αξιοσημείωτη είναι τα τελευταία χρόνια η βία που ασκείται από κορίτσια προς κορίτσια. Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, σε εκδήλωση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.
Ο παιδοψυχίατρος κ. Γιώργος Βαγιωνής επεσήμανε ότι το πρόβλημα της βίας μεταξύ παιδιών και εφήβων είναι υπαρκτό στα σχολεία των Χανίων. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν αφορούν τόσο τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) όσο την εκδήλωση βίας μεταξύ συνομηλίκων.

Η υπαστυνόμος Α’ από το Γραφείο Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων (ΙΡΑ Χανίων) κ. Σοφία Λογαρίδου επεσήμανε ότι η βία συναντάται σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, ενώ ειδικά για τα Χανιά τόνισε ότι καταγράφεται αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια στη βία που ασκείται μεταξύ κοριτσιών.
Η παιδαγωγός κ. Αθηνά Ντούλια επεσήμανε ότι παρατηρείται αύξηση επιθετικότητας στα σχολεία αλλά όχι αναγκαστικά με τα χαρακτηριστικά του bullying.

Ο πρόεδρος του Τμήματος ΑHEPA Hj-6 κ. Ανδρέας Πλοκαμάκης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η οργάνωση για την ενδυνάμωση της προσωπικής και οικογενειακής αριστείας και την προαγωγή της Παιδείας που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για την AHEPA.
Παράλληλα  εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τις δραστηριότητες  και την προσφορά της Ι.Ρ.Α Χανίων και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έδωσε το παρών στην τόσο σημαντική αυτή ημερίδα .
Έτσι με την συμμετοχή των μελών της ,έδωσε άλλη μια φορά  το βαθύ νόημα  του “Servo Per Amiceko”  ,αποσπώντας τα ευμενή σχόλια  των πολιτών.


Χίλια συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές .

    SERVO PER AMIKECO
   «Υπηρετώ δια της φιλίας»

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      Ο  Πρόεδρος                                                                    Η Γενική Γραμματέας
  Ιωάννης   Περράκης                                                                 Λογαρίδου Σοφία     

 CHANIA 1    

CHANIA 2

CHANIA 3                                                                  
                                                                                                        

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

newgif 2020 08

prosfores 1