ΤΔ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ/ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

Οκτ 24, 2019

Προσκύνημα Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης
Άλμπουμ-Προσκύνημα Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης

73066035 2808721209171897 6871334360860065792 n

Σηλυβρίας τὸν γόνον καὶ Αἰγίνης τὸν ἔφορον, τὸν ἐσχάτοις χρόνοις φανέντα, ἀρετῆς φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς ἔνθεον θεράποντα Χριστοῦ· ἀναβλύζει γὰρ ἰάσεις παντοδαπάς, τοῖς εὐλαβῶς κραυγάζουσι· δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα.

Προσκυνηματική εκδρομή στο νησί της Αίγινας, όπου δεσπόζει η μονή της Αγίας Τριάδας με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Νεκταρίου πραγματοποιήθηκε την 23η Οκτωβρίου 2019 από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών Αττικής συνοδευόμενα από συναδέλφους, φίλους και μέλη της τοπικής μας και των οικογενειών τους.

Στη σύντομη περιήγησή τους στο εσωτερικό του μοναστηριού είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη Χάρη του Αγίου και να λάβουν ευλογία, την οποία μετέφεραν κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα μαζί με τις ευχές των μοναχών για όλα τα μέλη της ένωσής μας αλλά και όλους τους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη τους καθημερινά από οποιοδήποτε πόστο υπηρετούν.

Να θυμήσουμε ότι ο τάφος και τα ιερά λείψανα του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου αποτελούν πανορθόδοξο θρησκευτικό προσκύνημα και πόλο έλξης χιλιάδων πιστών καθημερινά. Δεν είναι λίγοι οι πιστοί που, βάζοντας το αυτί τους πάνω στον τάφο,έχουν ακούσει τον Άγιο να μετακινεί ή να χτυπάει από μέσα τη ράβδο του, υποδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη ζωντανή παρουσία του ανάμεσά μας.

Εορτάζει την 9η Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου με την κάρα του να λιτανεύεται στους δρόμους του νησιού.

Servo per amikeco- Υπηρετώ δια της φιλίας

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

newgif 2020 08

prosfores 1