Οδοιπορικό –προσκύνημα της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Χανίων στο Άγιο Όρος Χαλκιδικής

Ιουλ 23, 2018

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION-ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
HELLENIC ΝΑΤΙΟΝΑL SECTION-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
CHANIA CRETE REGION-ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ &  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο.Η.Ε
32  ΧΡΟΝΙΑ  I.P.A. ΧΑΝΙΩΝ
  1986-2018
Πλατεία Ελευθερίας-όπισθεν Περιφερειακής Ενότητας Χανίων-Τ.Κ. 73100 Χανιά
          Τηλ. 28210 -57023-50047 -Fax. 28210 - 57023- 50047    
        E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. : www.ipachania.gr                 
Αριθ. Πρωτ. 2/52/670                                                                    Χανιά 08-07-2018

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Οδοιπορικό –προσκύνημα της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Χανίων στο Άγιο Όρος Χαλκιδικής- Διαμονή μίας διανυκτέρευσης στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής και μια στην Θεσσαλονίκη . Αποστολή κειμένου και φωτογραφικού υλικού.»
Η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών , πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το ήδη ανακοινωθέν 7ήμερο οδοιπορικό και προσκύνημα στο «Περιβόλι της Παναγίας» στο Άγιο όρος Χαλκιδικής από 02 έως 08-07-2018.
Ήταν μια ευλογημένη εμπειρία, η πέμπτη κατά σειρά που οργανώνει και πραγματοποιεί η ΙΡΑ ΧΑΝΊΩΝ, αλλά και υπέροχο συναίσθημα ικανοποίησης των συμμετασχόντων μελών της,11μελούς αποστολή μας :
α) Από την απόλυτη αρμονία στην τήρηση του προγράμματος, την αδελφικότητα και την συνεργασία μεταξύ όλων των μελών της ,που την αποτελούσαν συνάδελφοι εν ενεργεία, συνταξιούχοι που αγαπούν , σέβονται και εκτιμούν την ιδέα της Ι.Ρ.Α. και του «SERVO PER AMIKECO».
β) Από τον σεβασμό και την ευλάβεια που επέδειξαν στον ιερό χώρο της επίσκεψής μας, καθ’ όλη την διάρκεια του προσκυνήματος.
Μετά από ένα κουραστικό αλλά και όμορφο λόγω ομάδας ταξίδι με το πλοίο και τα ΚΤΕΛ Χανίων και Χαλκιδικής φθάσαμε την 03-07-2018 στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής όπου και διανυκτερεύσαμε στο ξενοδοχείο "Αύρα".
Την επόμενη το πρωί 04-07-2018 η αποστολή μας αναχώρησε για το Άγιο όρος μετο πλοίο «Άξιον Εστί» των Αγιορείτικων γραμμών.
Η αποστολή μας φιλοξενήθηκε από τις Μονές:
α) Ι.Μ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ (ΡΩΣΙΚΟ)
β) Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΊΟΥ &
γ) Ι.Μ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ


Επίσης επισκεφτήκαμε για προσκύνημα και τις Ιερές Μονές:
1. Παντοκράτορος,
2.- Ιβήρων
3.- Σταυρονικήτα
4. Ιερές Σκήτες του Αγίου Ανδρέα
5.- και Προφήτη Ηλία.
Στην πρωτεύουσα του Αγίου όρους τις γραφικές Καρυές επισκεφθήκαμε το αρχαιότερο σωζόμενο καθολικό στο Άγιο Όρος τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, στο Ιερό Βήμα του οποίου φυλάσσεται και η θαυματουργή εικόνα του "Άξιον Εστί", την οποία με κατάνυξη όλα τα μέλη της αποστολή μας προσκύνησαν .
Στις Καρυές ακριβώς δίπλα από το Πρωτάτο ευρίσκεται η Ιερά Επιστασία του Αγίου όρους .!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοικητικό πολίτευμα του Αγίου Όρους θεωρείται από τις πιο αρχαίες μορφές δημοκρατικού πολιτεύματος που διατηρείται έως σήμερα από την ίδρυσή της Μοναστικής Πολιτείας του Άθω.!
Την 07-07-2018 ημέρα Σάββατο το πρωί μετά την παρακολούθηση της θείας λειτουργίας και την λήψη του προγεύματος στην Αγία Τράπεζα, με αίσθημα μελαγχολικό , αφού ευχαριστήσαμε τους Μοναχούς για την φιλοξενία, αναχωρήσαμε με το πλοίο «Άξιον Εστί» των Αγιορείτικων γραμμών, επιστρέψαμε στην Ουρανούπολη, όπου παραμείναμε έως τις 14.30 που αναχωρούσε το λεωφορείο για Θεσσαλονίκη.
Φθάνοντας στην πανέμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης καταλύσαμε το ξενοδοχείο ¨POΤΟΝΤΑ” για το οποίο μας βοήθησε η Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης την οποία και ευχαριστούμε για την μεσολάβηση οικονομικής διαμονής για αυτήν την βραδιά,.
Επίσης αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναφέρουμε τα ονόματα των συμμετασχόντων συναδέλφων αλλά και φίλων της Τ.Δ. Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών , που τίμησαν με την παρουσία τους την Τοπική μας Διοίκηση σε αυτό το οδοιπορικό.
Αυτοί είναι κατά αλφαβητική σειρά: :
ΑΝΔΡΕΌΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος,
ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ Ευτύχιος,
ΚΡΙΘΑΡΆΚΗΣ Αντώνιος ,
ΚΡΙΘΑΡΑΚΗΣ Ιωάννης ,
ΛΙΑΠΙΚΟΣ Νικόλαος,
ΛΟΥΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος της ΙΡΑ Ηρακλείου, ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Κλεάνθης,
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΊΟΥ Βασίλειος της ΙΡΑ Πρεβέζης
ΠΕΡΡΑΚΗΣ Ιωάννης,
ΤΣΙΡΟΣ Πέτρος ,
ΧΑΤΖΑΚΗΣ Νεκτάριος.

                                SERVO PER AMIKECO
                               «Υπηρετώ δια της φιλίας»

                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο  Πρόεδρος                                                                                Η    Γενική Γραμματέας
Περράκης  Ιωάννης                                                                Ελένη  Παπαθανασίου

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ