ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"-Τ.Δ.ΡΟΔΟΠΗΣ

Μαϊ 22, 2018

ΤΟΠΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΡΟΔΟΠΗΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ  ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ/I.P.A.
Λ.  Δημοκρατίας  3 - Κομοτηνή    
Κομοτηνή 18-05-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ  -  ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16-05-2018 και ώρα 19.00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ “Γεώργιος Παυλίδης” η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Συμβαίνει και εδώ” την οποία συνδιοργάνωσαν η  Α21, το Europe Direct Κομοτηνής και η Τοπική Διοίκηση Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
 Η εκδήλωση απευθυνόταν σε επαγγελματίες κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών, στα σώματα ασφαλείας και τις αρχές, στους φοιτητές αλλά και στο ευρύ κοινό της Κομοτηνής και στόχευε στην ενημέρωση για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων σε μια προσπάθεια συνεργασίας όλων των φορέων για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν  η  Διευθύντρια της οργάνωσης Α21 κ. Μαρίνα Ντονοπούλου με την ομάδα της  όπου  τόνισαν ότι η  σωματεμπορία (human trafficking) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων, κυρίως για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενώ απεύθυναν χαιρετισμό, η Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ζωή ΣΚΕΥΑ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής κ.  Μιχαήλ ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ, η Διευθύντρια του Γραφείου Europe Direct Κομοτηνής κ. Λουΐζα ΣΑΛΤΣΙΔΟΥ, ο  Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Νικόλαος ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Βαλάντης ΔΗΜΟΥ και η εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

G
     Στο τέλος της εκδήλωσης το συμπέρασμα που εξήχθη ήταν πως η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση αποτελεί πολιτική προτεραιότητα, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο ενώ ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η προστασία των θεμελιωδών ελευθεριών αποτελούν βασικές υποχρεώσεις και στόχους ενός ευνομούμενου κράτους.

B
Συνοδοιπόροι προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε κ εμείς πρώτα μέσα από την ενεργό δράση εκτελώντας το λειτούργημα του αστυνομικού και κατ’ επέκταση ως μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που ως Ένωση με Διεθνείς προεκτάσεις επιδιώκει την πραγμάτωση του υψηλού στόχου της προστασίας της ύπαρξης και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.


Servo Per Amikeco
(υπηρετώ δια της φιλίας )

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η  Πρόεδρος


Ζωή ΣΚΕΥΑ
    Ο  Γεν.  Γραμματέας


Δημήτρης ΦΕΓΓΟΜΥΤΗΣ

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ