ΠΑΣΧΑ στη Σάμο.

Απρ 08, 2018
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ
 
Άνω Βαθύ Σάμου Μέγα Σάββατο στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Χριστός).
Με Λαμπρότητα γιορτάστηκε η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Χριστός) στο Άνω Βαθύ Σάμου.
Μετά το πέρας της πρώτης Ανάστασης και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Χριστός) ο πρόεδρος της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ και Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου κ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου κ.κ Ευσέβιο, τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο,
τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αμυρσώνη Κωνσταντίνο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος Σάμου κ. Βαρούμα Νικόλαο, πέρασαν στο Αρχονταρίκι όπου τους πρόσφεραν καφέ με νηστίσιμα εδέσματα και συζήτησαν ακόμα και για τα νέα γραφεία όπου θα στεγασθούν ο σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου και η τοπική διοίκηση της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ.

Στο Πυθαγόρειο Σάμου την Κυριακή του Πάσχα 12.00 π.μ. στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος έγινε η Λειτουργία της 2ης Ανάστασης όπου, ο ιερέας παπά Μανώλης διάβασε το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο και μοίρασε κόκκινα αυγά σε όλους τους πιστούς.
Στη συνέχεια έγινε η περιφορά της Αναστάσιμης εικόνας στο Λιμάνι και στα στενά σοκάκια τουΠυθαγορείου. Κατά την περιφορά της Αγίας εικόνας της Ανάστασης στο Πυθαγόρειο, Αστυνομικοί Απόστρατοι και εν Ενεργεία μαζί με τον πρόεδρο Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου και Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών ΙΡΑ Σάμου κ.Αβραμίδη Γεώργιο σήκωσαν τα Άγια Λάβαρα της Εκκλησίας και την Αγία εικόνα της Ανάστασης.
Χριστός Ανέστη εκ νεκρών
θανάτω θάνατον πατήσας
και τους εν τοις μνήμασι
ζωήν χαρισάμενος!
Έφτασε στο Αεροδρόμιο της Σάμου το Άγιο Φως όπου το υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ Ευσέβιος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρόεδρος Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου και Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών ΙΡΑ Σάμου κ. Αβραμίδης Γεώργιος με τα μέλη του και Πλήθος κόσμου.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ