Κοπή Βασιλόπιτας / Τ.Δ.Αχαϊας

Ιαν 31, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας 2018


Με απόλυτη επιτυχία ,πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας,

της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αχαΐας,

της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,

του Συνδέσμου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής Ν.Αχαΐας,

της Τοπικής Διοίκησης Αχαΐας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και

του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού ΕΛ.ΑΣ και Π.Σ. Νοτιοδυτικής Ελλάδος.
Τίμησαν την εκδήλωση μας με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Τσουβάλας Κωνσταντίνος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφαρας Απόστολος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος Γρηγόριος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δριβήλας Δημήτριος, οι Βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Ριζούλης Ανδρέας,  Κατσανιώτης Ανδρέας, Φωτήλας Ιάσονας, Παπαθεοδώρου Θεόδωρος και Νικολόπουλος Νικόλαος, ο πρώην υπουργός κ. Μαυραγάνης Νικόλαος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχος κ. Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας ,Ταξίαρχος κ. Κοτρωνιάς Νικόλαος, ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχος κ. Παπανικολάου Κωνσταντίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Τσαμπικουνης Ανδρέας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φωκίδας κ. Νταλαχάνης Ιωάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας κ. Ντζιμάνης Φώτιος, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μαρτζάκλης Απόστολος, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκος Γρηγόριος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΑ κ. Μπεττας Δημήτριος, ο Αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων του Ε.Τ. της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Φωτογλου Σπυρίδων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Κολοβός Γεώργιος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Μαρλαφέκας Πλάτωνας, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Μανωλοπουλος Ανδρέας, διοικητές υπηρεσιών, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών σωματείων, φορέων, συλλόγων και πλήθος συναδέλφων και φίλων της αστυνομίας.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κατά τον χαιρετισμό του έδειξε για ακόμη μια φορά τα πατρικά του αισθήματα προς το σύνολο του προσωπικού του κλάδου μας και ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του οργανισμού της ΕΛ.ΑΣ. και της τοπικής Εκκλησίας. Για την αγάπη του και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία ο Σύνδεσμος αποστράτων απένειμε τιμητική πλακέτα και την απονομή έκανε ο Υποστράτηγος ε.α. Ρέγκλης Θεόδωρος.
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος κ. Τσουβαλας Κωνσταντίνος τιμήθηκε για την προσφορά του στο Σώμα και την έμπρακτη στήριξη του στους αποστράτους συναδέλφους, από τον Σύνδεσμο αποστράτων και την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Βοργιάς Κωνσταντίνος.
Από κοινού οι πέντε ενώσεις βραβεύσαν για την σταθερή τους προσήλωση και προσφορά στην ενότητα του κλάδου με την υλοποίηση κοινών εκδηλώσεων και δράσεων τον Υποστράτηγο ε.α. Κουσκουρή Ευάγγελο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ντζιμάνη Φώτιο , τον Ειδικό σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ  Αθανασόπουλο Αθανάσιο και τον Αρμόδιο Δημοσίων Σχέσεων του Ε.Τ. της Δ.Ε.Α. Φώτογλου Σπυρίδωνα. Την απονομή των τιμητικών πλακετών έκανε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος , Ταξίαρχος κ. Στεφανόπουλος Κων/νος.
Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Α/Δ Απόστολο Μαρτζάκλη και στους προϊστάμενους των Τμημάτων κ. Α/Υ  Πλέσσια Ανδρέα, Α/Α Λιούρδη Κωνσταντίνο, Α/Β Φερτάκη Διαμαντή, των Γραφείων Α/Α Ιωάννη Σταθούλια, Α/Α Θεοδόση Σαμπανιώτη και της ΟΠΚΕ Α/Β Χρήστο Γεωργογιάννη, για το σημαντικό έργο του συνόλου του προσωπικού της υπηρεσίας προς όφελος της κοινωνίας, καθώς επίσης και στον Νομικό Σύμβουλο της Ένωσης Σπύρο Σορβατζιώτη για τις επιτυχημένες νομικές του υπηρεσίες στα μέλη της Ένωσης.
Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχτηκαν την ώρα της απονομής του μεταλλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας στον συνάδελφο Ανθυπαστυνόμο Γεώργιο Παπαχριστόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη, μετά από ένοπλη ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς, στις 10 Μαρτίου του 2014 στην Κλειτορία Αχαΐας. Ο συνάδελφος βαθιά συγκινημένος  εισέπραξε το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων οι οποίοι σηκώθηκαν από τα καθίσματα τους. Ο κ. Αρχηγός τον συνεχάρη, και απένειμε το μετάλλιο, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι εξαιρετική τιμή, χαρά και τεράστια συγκίνηση να βρίσκομαι δίπλα από έναν Αστυνομικό, με έκδηλη συγκινησιακή φόρτιση. Είναι η αυταπόδεικτη απόδειξη της προσφοράς της Aστυνομίας στην κοινωνία, στον πολίτη, στον άνθρωπο».
Με το μετάλλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων τιμήθηκε επίσης και ο Αρχιφύλακας της Τροχαίας Πατρών Κωνσταντίνος Χατζηχαραλάμπους, ο οποίος εκτός υπηρεσίας παρενέβη και συνέλαβε  δράστες ληστείας στις 2/9/17 στην Πάτρα. Την απονομή του μεταλλίου έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαρακος Γρηγόριος.
Τέλος, βραβεύτηκαν όπως κάθε χρόνο τα παιδιά των Αστυνομικών και των πολικών υπαλλήλων  που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων εύχονται σε όλη την Aστυνομική οικογένεια καλή χρονιά, με υγεία και προκοπή.


Οι Πρόεδροι Των Ενώσεων


ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας

ΠΛΕΣΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Της Ενωσης Αξιωματικών Περ.Δυτικής Ελλάδας
  
ΒΟΡΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Συνδέσμου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας & πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής Αχαίας
    
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Αχαίας

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Συλλόγου Πολιτικού προσωπικού ΕΛ.ΑΣ & Π.Σ.Νοτιοδυτικής Ελλάδας

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ