“Υπόθεση της τοπικής κοινωνίας η επιτυχία του 2ου Φιλανθρωπικού Τουρνουά Μπάσκετ”

Δεκ 29, 2017

2ο Φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ

Κοινή συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων στον δεύτερο  όροφο του Δημαρχείου Αγρινίου, από τους διοργανωτές του 2ου Φιλανθρωπικού τουρνουά μπάσκετ, που θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2018.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν  οι φορείς της διοργάνωσης και συγκεκριμένα εκ μέρους της Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Δ.Ε.Α) ο Δημοσθένης Ταμπακέλης,  από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου ο διοικητής Χριστόφορος Μπόκας , από τον   Σύνδεσμο Βετεράνων Μπάσκετ Αγρινίου ο κ. Πατερέκας , ο πρόεδρος του Α.Ο. Αγρινίου Π. Γερμανός, καθώς και  φορείς που θα υποστηριχθούν από τα έσοδα της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα παραβρέθηκε από τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου π. Κων/νος Καντάνης , από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Καλαντζής  και από την Τ.Δ.Ε. της ΕΛΕΠΑΠ η κ. Κοσμά.“Το τουρνουά πλέον  έχει καταστεί ένας επιτυχημένος θεσμός και κάθε χρόνο το αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι φορείς που θέλουν να έχουν ενεργό συμμετοχή”, σημείωσε ο κ. Ταμπακέλης.

Ο κ. Ταμπακέλης έκανε ακόμη γνωστό ότι εκτός από τις τρεις δομές που θα λάβουν την βοήθεια από τα τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια που έχουν κυκλοφορήσει θα είναι και ένας αστυνομικός που βρίσκεται σε δυσχερή θέση και χρειάζεται βοήθεια.

Στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, όπως είπε, συμμετέχουν και αρκετές εταιρείες της περιοχής.

Ο Αντιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, εξήγησε ότι δεν θα μπορούσε να απέχει το Πυροσβεστικό Σώμα από μια τέτοια προσπάθεια ειδικά σε μια εποχή με τόσες καταστροφές στην γύρω περιοχή όπου οι άνθρωποι όμως στάθηκαν όρθιοι και πρέπει να συνεχίσουν, όπως είπε. Τους πάντες κάλεσε να βοηθήσουν  και ο κ.  Πατερέκας από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Μπάσκετ Αγρινίου.

Ο Περικλής Γερμανός τόνισε ότι ο σύλλογός του θέλει αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός και για τον λόγο αυτό προσκλήθηκε για συμμετοχή και η Δόξα Λευκάδος, ομάδα Α2, σε φιλικό αγώνα, ενώ από την πλευρά των κοινωνικών δομών  που θα βοηθηθούν από το τουρνουά ο π.  Κωνσταντίνος Καντάνης, έκανε λόγο για “διπλό κέρδος  από ανθρώπους που ιδρώνουν για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους”.Ο αντιδήμαρχος Κ. Καλαντζής μιλώντας εκ μέρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια σπουδαία προσπάθεια και ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τον Κοινωνικό Παντοπωλείο παρά το ότι, όπως είπε, «κάποιοι θέλουν να το χτυπήσουν και να μην υπάρχει αύριο», υπονοώντας προφανώς το πρόσφατο περιστατικό με την διανομή κοτόπουλων.
Είπε πάντως πως και ο Δήμος Αγρινίου, σκοπεύει να μετάσχει σε μελλοντικό τουρνουά με δική του ομάδα
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Τέλος, η κ. Κοσμά, διευθύντρια της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ, ευχαρίστησε τους εμπνευστές της προσπάθειας και σημείωσε τα 80 χρόνια προσφοράς της δομής σε όλη την χώρα, αλλά και την δουλειά που γίνεται από την ΕΠΕΠΑΠ Αγρινίου , που όπως είπε, έχει βοηθήσει περίπου 1400 οικογένειες με παιδιά με αναπηρίες.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ