Δελτίο τύπου Τ.Δ.Θεσπρωτίας

Δεκ 11, 2017
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 
Ηγουμενίτσα 10-12-2017
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Τ.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ι.Ρ.Α. ΣΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
 
Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου 2017, η Τοπική Διοίκηση Θεσπρωτίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, πραγματοποίησε εκδρομή στον Νομό Καρδίτσας. Αρχικά επισκεφθήκαμε την Ιερή Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας, το προσκύνημα στην οποία ήταν επιθυμία όλων των συμμετεχόντων.
Εκεί μας υποδέχθηκε θερμά ο Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, με τους μοναχούς και τους εθελοντές της Ιεράς Μονής, καθώς επίσης ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Καρδίτσας ΖΑΡΧΑΝΗΣ Γιώργος και ο Γραμματέας της Τ.Δ. Τρικάλων ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλης.
Αφού τελέστηκε
Παράκληση Υπέρ Υγείας των μελών της Ένωσής μας και των οικογενειών τους και προσκυνήσαμε, είχαμε την χαρά να συνομιλήσουμε με τον Ηγούμενο και τους Μοναχούς της Μονής και να γευματίσουμε μαζί τους, καθώς είχαν ετοιμάσει νηστίσιμο μεσημεριανό τραπέζι για όλους μας. Φεύγοντας, έδωσαν σε όλους μας Εικόνες Της Παναγίας Σπηλιώτισσας και πολλά ακόμα δώρα. Το βράδυ, περάσαμε μια όμορφη βραδιά με ωραίο φαγητό και πολύ χορό στην ταβέρνα «ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ» και διανυκτερεύσαμε στο πολύ ζεστό και φιλόξενο ξενοδοχείο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» στα Καλύβια Πεζούλας.
Η Κυριακή, ξεκίνησε με τον γύρο της Λίμνης Πλαστήρα, όπου απολαύσαμε τις ομορφιές της περιοχής και τα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης και στην συνέχεια τον καφέ και το φαγητό μας στην «ΠΛΑΖ» Πεζούλας. Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε την πόλη της Καρδίτσας, το μοναδικό στην Ελλάδα Αστυνομικό Μουσείο, στο οποίο ο ιδρυτής του κ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΖΗΣ μας ξενάγησε, δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε, μέσα από τον «θησαυρό» που με κόπο και χρόνο κατόρθωσε να συγκεντρώσει και να διασώσει, την ιστορία της Αστυνομίας Πόλεων και της Χωροφυλακής, τμήματα της ιστορίας του Έθνους μας.
Ύστερα από μια σύντομη βόλτα και ένα καφέ στο κέντρο της πόλης, με τους φίλους μας Γιώργο Ζαρχανή και Βασίλη Δραγούτσο, αργά το απόγευμα αναχωρήσαμε για την Ηγουμενίτσα, ενθουσιασμένοι από όλα όσα ζήσαμε και από την φιλοξενία του Πατέρα Νεκτάριου και της Τ.Δ. Καρδίτσας, τους οποίους καλέσαμε και περιμένουμε να τους υποδεχτούμε στην Θεσπρωτία.  
Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας
ΧΡΗΣΤΟΥ Δημήτριος                                                     ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, τα Διοικητικά Συμβούλια του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και της Τοπικής Διοίκησης Θεσπρωτίας, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, για την άμεση ανταπόκριση, σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα.
Με την ηθική και οικονομική βοήθεια, σε μια δύσκολη στιγμή, επιβεβαίωσαν την κοινωνική ευαισθησία, την συναδελφική αλληλεγγύη και τα ιδεώδη του ServoPerAmikeco, που πρεσβεύει η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών.
Με εκτίμηση
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Πέτρος
Μέλος Τ.Δ. Θεσπρωτίας Ι.Ρ.Α.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ