Ο Συνδέσμος Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου και η Τοπική Διοίκηση ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Νοε 01, 2017

28η Οκτωβρίου 1940

Δοξολογία, Κατάθεση Στεφάνων και Παρέλαση στο Καρλόβασι Σάμου.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Καρλόβασι παρουσία εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης,της Δικαστικής Αρχής, της Στρατιωτικής Ηγεσίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών Φορέων, Συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017 η παρέλαση στο Καρλόβασι της Σάμου και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες! ο Στρατός, οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και Σύλλογοι, παρέλασαν και καταχειροκροτήθηκαν θερμά από το πλήθος που παρακολούθησε την εντυπωσιακή παρέλαση κατά μήκος της οδού από το μνημείο πεσόντων του Καρλοβάσου.
Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν Στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων του Καρλοβάσου, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την υπέροχη και αγαπημένη Φιλαρμονική των Καρλοβασιτών, ενώ απόδοση τιμών έκανε το Στρατιωτικό Άγημα παρέλασης.
Ο Συνδέσμος Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου και η Τοπική Διοίκηση ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών παρευρέθη με αντιπροσωπία και τίμησε τις εκδηλώσεις καταθέτοντας στεφάνι στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών του 1940. 
Σε Δηλώσεις του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου και της ΙΡΑ Σάμου ΔΕΑ κ. Αβραμίδης Γεώργιος δήλωσε:Τιμώντας πάντοτε τη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών του 1940''Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει και πρέπει να θυμόμαστε την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, σε πολλές χώρες του κόσμου, ελληνικές κοινότητες γιορτάζουν την Επέτειο του Όχι''.
-----------
12 συνημμένα

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ