Εκδρομή Τ.Δ.Ξανθης σε Βέροια-Έδεσσα

Ιουλ 31, 2017
Την 5η έξοδο πραγματοποίησαν Απόστρατοι και ΙΡΑ Ξάνθης σε Έδεσσα – Βέροια.
Παρά τις δυσκολίες της περιόδου (κοινωνικές υποχρεώσεις μελών – βαθιά σαιζόν του καλοκαιριού με άδειες για μπάνια – εκδρομή εκτός αρχικού σχεδιασμού), εντούτοις η Τ.Δ. Ξάνθης και η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν προσκυνηματική μονοήμερη εκδρομή σε
Βέροια και Έδεσσα, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017.
Αυτή ήταν η 5η φετινή εκδρομή που πραγματοποιούν τα δύο σωματεία των αστυνομικών της Ξάνθης, με την χρονιά να ολοκληρώνεται προς τα τέλη του Σεπτέμβρη (23-26/9/17) με την 4ήμερη εκδρομή στην Ρουμανία, που αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει συμπληρωθεί προ μηνός, ο αριθμός 52 που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή.
Ένα λεωφορείο λοιπόν με 48 μέλη και φίλους των σωματείων ξεκίνησαν στις επτά το πρωί από την Ξάνθη και επέστρεψαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα κουρασμένοι μεν ικανοποιημένοι για μία ακόμη επιτυχημένη έξοδο.
Πρώτη μας επίσκεψη στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Βέροια και στην συνέχεια προσκυνήσαμε στην Μονή Παναγίας Δοβρά που βρίσκεται 5,5 χλμ βορειοδυτικά από το κέντρο της Βέροιας επάνω στις πλαγιές της οροσειράς του Βερμίου και είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Επόμενη στάση ο Άγιος Νικόλαος Νάουσας όπου σε ένα καταπληκτικό τοπίο γευματίσαμε. Το απόγευμα επισκεφτήκαμε την Έδεσσα και στους καταρράκτες είχαμε την ευκαιρία για τον απογευματινό μας καφέ και παγωτό.
Λίγο πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Υψώσεως Τίμιου Σταυρού, περί τα έξι χιλιόμετρα έξω από την Έδεσσα, όπου είχαμε την ευκαιρία για προσκύνημα - περιήγηση της Μονής, με την Ηγουμένη να αναλαμβάνει να μας καλωσορίζει και να μας ενημερώνει για την λειτουργία της Μονής.
Κλείνουμε την αναφορά μας στο οδοιπορικό, με τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στην επίτιμη μέλος μας κα Φωτούλα Θεοδωρίδου, τον σύζυγό της απόστρατο Ανθυπαστυνόμο κ. Μιχάλη, για την βοήθεια τους στην επιτυχημένη αυτή εκδρομή, τόσο από οικονομικής ενίσχυσης για τις εργασίες, όπως επίσης και για τις προσφορές τους για το παρεκκλήσιο της Μύκης, όπου στις 23 και 24 Αυγούστου θα εορτάσουμε τον δεύτερο Άγιο που είναι αφιερωμένο, στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Έκθεση εικόνων

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ