Εκδρομη στο Βελιγράδι-Τ.Δ.Μαγνησίας

Μαϊ 28, 2017

INTERNATIONAL  POLICE  ASSOCIATION
ΔΙΕΘΝΗΣ  ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
HELLENIC NATIONAL SECTION
ΤΟΠΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
LOCAL ADMINISTRATION OF MAGNESIA VOLOS
ΜΗ   ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ   ΟΡΓΑΝΩΣΗ- N.G.O


    


Βόλος 28 Μαΐου 2017

Θέμα:    Εκδρομή στο Βελιγράδι Σερβίας  


Η Τοπική μας Διοίκηση πραγματοποίησε εκδρομή  κατά το χρονικό διάστημα από 4-7 Μαΐου 2017 στο Βελιγράδι Σερβίας.
Την πρώτη ημέρα έγινε επίσκεψη - παρουσίαση  στον Πύργο NEBOISA, όπου δώσαμε φόρο τιμής στο μέρος όπου μαρτύρησε ο Εθνομάρτυρας ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, με επιμνημόσυνη δέηση   και κλείνοντας ακούστηκε ο Εθνικός μας 'Υμνος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε  επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο  του Βελιγραδίου με τον Αντιδήμαρχο κ. ΑΒRΑΜ IZRAEL και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα. MILA POPOVIC. Εκεί  έγινε επίσημη υποδοχή όλων των επισκεπτών, με ανταλλαγή απόψεων τόσο στα θέματα της Τοπικής Αστυνομίας όσο και στα θέματα της Θρησκευτικής Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Την δεύτερη ημέρα, με την συνδρομή του  πρώην Δημάρχου Βελιγραδίου κ. DEJAN KOVACEVIC και της συζύγου του JASMINA KOVACEVIC,  επισκεφθήκαμε  το Παλάτι των Βασιλέων της Σερβίας  Καρατζόρτζεβιτς , όπου έγινε επίσημη ξενάγηση  και μετά παρετέθη  γεύμα σε κεντρικό εστιατόριο του Βελιγραδίου, από τους προαναφερόμενους.
Την τρίτη ημέρα  με την συνδρομή του κ. DEJAN KOVACEVIC, έγινε συνάντηση με τον Διευθυντή Αστυνομίας του BEOGRAD, κ. VLADAN RADOSAVLJEVIC και ανταλλάχτηκαν απόψεις σχετικά με θέματα αστυνομίας  που απασχολούν αμφότερες τις περιοχές. Ακολούθησε επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Βελιγραδίου, όπου τελέστηκε δέηση  και ενημέρωση για τον πρώτο  μεγάλο ναό στα Βαλκάνια.
Την τέταρτη και τελευταία ημέρα  κατά την επιστροφή μας στην πατρίδα, κάναμε στάση και συναντηθήκαμε με τους αδελφοποιημένους συναδέλφους μας στα VRANJE Σερβίας. Εκεί έγινε ενημέρωση για τον αρχαίο μητροπολιτικό ναό των Βρανίων, ο οποίος σώθηκε την περίοδο  της τούρκικης  κατοχικής περιόδου. Ακολούθησε συνάντηση με το Δ.Σ. και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. καθώς και με τον Διευθυντή της Αστυνομίας Βρανίων κ. IGOR ZIVKOVIC, όπου παρετέθη γεύμα και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  θερμά τον πατέρα Αθανάσιο ΤΡΑΪΚΟ  για  την συμμετοχή  και την ξενάγηση στους Ιερούς Ναούς της Σερβίας, καθώς επίσης και όλων των συμμετεχόντων.
Δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
    
SERVO PER AMIKECO
«Υπηρετώ δια της φιλίας»    
Ο   Πρόεδρος      ΚΑΡΚΑΛΗΣ Στέφανος        Ο  Γενικός ΓραμματέαςΠΑΓΩΝΗΣ   Κων/νος

Έκθεση εικόνων

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ