Θυρανοίξια Ιερού προσκυνηματικού ναίσκου Άγιος Αρτέμιος Απόστολος Παύλος

Μαϊ 16, 2017
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
 
ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΙΣΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ & ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
 
Την Τρίτη 9 Μαΐου ώρα 12:00 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιο τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναΐσκου Αγίου Αρτεμίου και Αποστόλου Παύλου, το οποίο τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.
Το Παρεκκλήσιο ανεγέρθηκε με φροντίδα της Τοπικής Διοίκησης Πιερίας του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.
Στα Θυρανοίξια παρέστησαν ο Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμ. Νεκτάριος Κιούλος, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Διευθυντής Δ.Α. Πιερίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Γεώργιος Τζήμας , ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Διονύσιος Κούγκας, ο Διευθυντής Δ.Α.Πέλλας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θεολόγος Τσακίρης , η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπέτυ Σκουφά, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. και Ταμίας της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης κ. Χριστόδουλος Χριστοδουλής, οι Πρόεδροι Τ.Δ. Ημαθίας Γεώργιος Χριστοδουλίδης και Τ.Δ. Πέλλας Κων/νος Χριστοδούλου, ο Αντιπρόεδρος της Τ.Δ. Λακωνίας κ. Χρήστος Κοντάκος, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης Ηλίας Βασιλάκης, οι εκπρόσωποι Τ.Δ. Λάρισας Πηνελόπη Τσάνα και Αικατερίνη Τσιρώνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας Δημήτρης Φώτης, ο Πρόεδρος Συνοριακών Φυλάκων Πιερίας Μιχαήλ Σειταρίδης και εκπρόσωποι όλων των τοπικών Αρχών.
Ο Διευθυντής Δ.Α. Πιερίας κ. Γεώργιος Τζήμας στην ομιλία του ανέλυσε το ιστορικό ανεγέρσεως του Παρεκκλησίου, εξηγώντας ότι αφιερώθηκε στον Απόστολο Παύλο προστάτη της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και τον Άγιο Αρτέμιο προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο λόγος είπε ήταν ότι θέλαμε ο Ναΐσκος να αποτελέσει το πνευματικό καταφύγιο των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και να είναι ο καθημερινός   φύλακας άγγελός  μας, ο Προστάτης μας και καθημερινά οι περισσότεροι από εμάς θα ανάβουμε ένα κεράκι και θα προσευχόμαστε στους Αγίους «Αρτέμιο» και «Απόστολο Παύλο» να  μας προστατεύουν πριν από κάθε υπηρεσία,  ώστε με την λήξη αυτής να επιστρέφουμε γεροί  στις  οικογένειές μας.
Στην συνέχεια τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο ιερό προσκυνηματικό ναΐσκο με τιμητική πλακέτα οι : Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ.Μαντζούκας Αθανάσιος, ιδιώτες αγιογράφοι ΧατζησαββίδηςΧαράλαμποςκαιΣουλοβίκας Δημήτριος, η Τ.Δ. Δ.Ε.Α. Πιερίας,η ΈνωσηΑστυνομικών ΥπαλλήλωνΝ. Πιερίας, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Πιερίας, ο συνάδελφος απόστρατος – αγιογράφος κ. Τζιτζηλής Κων/νος οι συνάδελφοι – απόστρατοι Αδαμόπουλος Δημήτριος,Δέλλας Χρήστος και Τσακαλίδης Αθανάσιος Ο συνάδελφος αγιογράφος Ζουλούμης Αθανάσιος, οι συνάδελφοι Ηλιόπουλος Διονύσιος, Αναστασιάδης Κων/νοςΒρούσιας ΑριστείδηςΓραμμένος Αντώνιος, Σειταρίδης Μιχαήλκαι  Ντασιόπουλος Λάμπρος.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. και Ταμίας της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης Χριστόδουλος Χριστοδουλής προσέφερε στην Τ.Δ. Πιερίας αγιογραφία του Αγίου Δημητρίου προστάτη της Θεσσαλονίκης.
 
Για το Δ.Σ. 
      Servo per amikeco
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Φρειδερίκος Μαρκόπουλος               Αθανάσιος Ρίζος

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ