Η ΙΡΑ Σάμου υποδέχτηκε το Άγιο Φως

Απρ 18, 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΣΑΜΟΥ


Σάμος 16-4-2017


Θέμα: Η ΙΡΑ Σάμου υποδέχτηκε το Άγιο Φως.
Λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου 15 Απριλίου 2017 προσγειώθηκε η πτήση που μετέφερε το Άγιο Φως στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σάμου – «Αρίσταρχος» ο Σάμιος.
Ο Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της ΙΡΑ Σάμου και φορέων, αλλά και πολλοί πιστοί βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Αεροδρόμιο «Αρίσταρχος» προκειμένου να υποδεχτούν το Άγιο Φως το οποίο στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εκκλησιών το μετέφεραν στις ενορίες τους.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα, με τιμές αρχηγού κράτους, Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων υποδέχθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», επισήμως το Άγιο Φως, το οποίο «ταξίδεψε» από τα Ιεροσόλυμα συνοδεία Ελληνικής αντιπροσωπείας.
Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό το απόγευμα του Μ. Σαββάτου το Άγιο Φως και στο Αεροδρόμιο ''Αρίσταρχος'' στην Σάμο. Μεταφέρθηκε με ειδική πτήση από την Αθήνα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός έγινε και εφέτος από την Aegean Airlines.
Ο πρόεδρος της ΙΡΑ Σάμου κ. Αβραμίδης Γεώργιος δήλωσε στα ΜΜΕ.
«Είχαμε και εφέτος την τιμή να εκπροσωπήσουμε την ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ στην Τελετή της παραλαβής του Αγίου Φωτός, έχοντας ζήσει με την αντιπροσωπεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτές τις μοναδικές στιγμές. Παραλάβαμε και μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αγάπης και ειρήνης, σ' έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τις στερήσεις! Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία.»
Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά
servo per amikeko
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Αβραμίδης Γεώργιος Σακερλής Γεώργιος

Έκθεση εικόνων

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ