Εκδρομή της Τ.Δ.Θεσπρωτίας στη Σερβία

Απρ 11, 2017

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATIOΝ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – HELLENIC NATIONAL SECTION
TOΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 5  -  461 00 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
                                                    
    
                                                 Ηγουμενίτσα  08 Απριλίου   2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
                                                         


  ΘΕΜΑ: «Εκδρομή στη Σερβία της Ι.Ρ.Α. Θεσπρωτίας»

Η Τοπική Διοίκηση Θεσπρωτίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, πραγματοποίησε από 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017, τετραήμερη εκδρομή στη Σερβία. Σε αυτή συμμετείχαν 44 συνολικά άτομα, μέλη της Τοπικής μας και μέλη των οικογενειών τους.
Κατά την πρώτη και δεύτερη ημέρα, οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πρωτεύουσα Βελιγράδι, να επισκεφθούν τα αξιοθέατα την πόλης στα οποία ξεναγήθηκαν, να κάνουν κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Δούναβη και να απολαύσουν τον καφέ, το φαγητό και το ποτό τους σε κάποια από τις πολλές και όμορφες γειτονιές - στέκια της πόλης.
Κατά την τρίτη ημέρα, επισκεφθήκαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Novi Sad, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Γενικό Γραμματέα της Ι.Ρ.Α. Σερβίας και πρόεδρο της  Ι.Ρ.Α. Novi Sad κύριο MIROLAD PETKOVIC και την Γενική Γραμματέα της I.P.A. Novi Sad κυρία MIRJANA MIJAILOVIC, σε αίθουσα του ξενοδοχείου "LEOPOLD" στο κάστρο Petrovaradin, με πανοραμική θέα στον ποταμό Δούναβη και στην πόλη.

Στους χαιρετισμούς τους οι Σέρβοι συνάδελφοί μας, ευχαρίστησαν τα μέλη μας για την επίσκεψη στην πόλη τους, αναφέρθηκαν στους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες και τα δύο Εθνικά Τμήματα Ι.Ρ.Α., σε βαθμό τέτοιο ώστε ο λαός της Σερβίας να θεωρεί τους Έλληνες αδέρφια.

Με την ευκαιρία του εορτασμού για την επέτειο των 10 ετών από την ίδρυση του Σερβικού Εθνικού Τμήματος, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά που παρείχε, ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία του.

Η Τοπική μας Διοίκηση αφού τους ευχαρίστησε για την υποδοχή, ευχήθηκε για την επέτειο των 10 ετών του Σερβικού Εθνικού Τμήματος να έχουν πάντα υγεία – δύναμη και διάθεση για προσφορά στα μέλη τους και στην κοινωνία, επιβεβαίωσε την εκτίμηση, την αγάπη και τους δεσμούς αδελφοσύνης που συνδέουν τους δύο λαούς και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν την χώρα μας και τον Νομό μας.
Κατά την τέταρτη ημέρα, επισκέφτηκαν την πόλη Νις και αργά το βράδυ το ταξίδι έφτασε στο τέλος του με την άφιξη στην Ηγουμενίτσα και με την γενική ομολογία από όλους τους εκδρομείς για την επιτυχία της εκδρομής και τον εντυπωσιασμό τους από τα όσα είδαν και έζησαν κατά τη διάρκειά της.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες, τόσο στον πρόεδρο και τα μέλη του Σερβικού Εθνικού Τμήματος οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας, δεν κατέστη όμως δυνατό να συναντήσουμε λόγω του φόρτου εργασίας τους για τις προεδρικές εκλογές και του προγράμματός μας, όσο και στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι, για την άμεση ανταπόκρισή της σε ζήτημα που μας απασχόλησε.
                                                                                              

                                          SERVO PER AMIKECO
                                                        (υπηρετώ δια της φιλίας)
     
                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


                   Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

        ΧΡΗΣΤΟΥ Δημήτριος                            ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Έκθεση εικόνων

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

newgif 2020 08

prosfores 1